Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Hatice Altan
Üye 28 Ekim 2022 4 Cevap
0

LGS'ye nasıl daha iyi çalışabilirim?

merhaba herkese ben bu sene lgs ye gireceğim fen lisesine gitmek istiyorum bana tavsiyeniz var mı varsa neler?
690 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
4 Cevap
Yasin Çopur
Yasin Çopur
20K UP
Matematik Öğretmeniyim 15 Kasım 2022

LGS hazırlık sürecinde birçok farklı hata yapılmaktadır. Bu hataların en başında hazırlık süreci içerisinde örnek soruların ve çıkmış sorular için gereken özenin gösterilmemesidir. Milli Eğitim Bakanlığı 2018 yılından beri uygulama başladığı LGS sınavı için her ay düzenli olarak örnek soru yayınlamaktadır. Yayınlanan örnek soruların toplam sayısı şuan itibariyle 1400'ü geçmiştir.[1]

Öğrencilerimiz 2018 yılından itibaren yayınlanan tüm örnek soruları sınav hazırlık süreci içerisinde mutlaka çözmelidir. Aynı zamanda çıkmış sorularda aynı şekilde çözülmelidir. Bu sayede Milli Eğitim Bakanlığının soru kalıbı, yapısı ve düzeyini öğrencilerimiz daha iyi kavrayacaktır.

Bir diğer aşama ise doğru kaynak seçimidir. Mutlaka örnek sorular ve çıkmış sorular ile eş değer nitelikte soru bankaları seçilerek düzenli olarak çözülmelidir. LGS sınavı gözünüzde büyüteceğiniz kadar zor bir sınav değildir. Sadece düzenli, planlı ve özverili bir şekilde çalışmanız gerekmektedir. Sınav hazırlık sürecinde başarılar dilerim.

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. copurhoca. Lgs Örnek Sorular. (5 Temmuz 2021). Alındığı Tarih: 15 Kasım 2022. Alındığı Yer: LGS Örnek Sorular | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Silinmiş Üye
Silinmiş Üye Üniversite öğrencisiyim 28 Ekim 2022

Merhaba sevgili arkadaşım. Öncelikle şunu söylemek istiyorum, kesinlikle sınava korkarak hazırlanma ve sınava girecek diğer öğrencileri asla kendine rakip görme. Hırs seni sadece yorup hataya sevk edecektir. Düzenli çalışmaya büyük özen göster, "15-20 kaynaktan çalışmalısın" gibi cevaplar gördüm. Bu tamamen kişiden kişiye değişir. Emin olabilirsin ki doğru seçilmiş bir kaynak bile seni hedefine ulaştıracaktır. Burada kilit olan, disiplini elden bırakmadan düzenli şekilde çalışmaktır. Çalışırken vücudunu ve beynini dinlendirmeyi sakın unutma. Düzenli aralıklarla mola ver, hava al, düzenli aralıklarla soru çöz, tekrar yap, yeni konu edin. Kısacası düzen, düzen ve düzen!

4
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Afşin Kayra Kocatürk
Lise öğrencisiyim 28 Ekim 2022

Öncelikle psikolojik olarak hazır olman gerekiyor savaş psikolojisi benzeri seni güçlendirecek ve dinç tutacak bir psikoloji haline girmelisin bu tabi ilk adım. Ardından o dönemin kolay orta zor şeklinde kaynaklarını alıp çözmeye başlamalısın öncelikle konuya hakim olman gerekiyor Lgs mantık sınavıdır ezber sınavı değildir bunu unutmaman lazım paragraf vb kitaplar çözmen gerekiyor yapamıyorsan en azından kitap okuman gerekiyor tabi onlar da hikaye değil inkılap tarihi çalışman adına Çankaya gibi tarihi romanlar okumalısın. Tabi en önemlisi sınav günü sınava hazır olduğuna ikna olmalısın yoksa kaç kaynak çözdüğünün önemi kalmaz. Umarım istediğin liseye girersin başarılar

2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Zeynep Bora
Zeynep Bora
77K UP
Öğrenci 28 Ekim 2022

LGS için 15-20 kaynak bitirmelisin. Bol bol deneme çözmelisin. LGS süreci çok stresli geçen bir süreçtir. Buna kendin psikolojik olarak hazır olmalısın. LGS için konu bilmemelisiniz diyorlar bazen bu algı tamamen yanlış. Orada sadece üstteki bilgiyle soru çözemezsin fakat konuya aşırı derecede ayrıntılarıyla bilmene gerek yok. Zaten LGS sürecinde konudan çok soru tarzları sıkıntı. Günay yayınlar ve fenomen yayınlarını tavsiye ederim soruları çok sinir bozucu ama alışınca yaparsın video çözümlerinden de bakabilirsin.

1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close