Bilim: Bugünkü veriler ışığında hayır diyor!
Yaşlanma: Maddenin, doğumundan itibaren ölümüne kadar giden süreci ifade eder. Ona zaman denir. Yani; zaman maddeye tabidir. Dolayısı ile bir uzay gemisi ışık hızında gitmek istiyorsa yükünden (kütlesinden) kurtulmak zorundadır. Yükü madde oluşunun kendisidir. “Yakıt”ı için de durum aynıdır.
“Gemimiz” ışık hızında gidebiliyorsa; tırnak içine aldığımız üzere artık bir gemi değildir. İçindekiler yolcu, kullandığı da yakıt değildir. Ve evet bu halleri ile zaman duracağı (çünkü madde yoksa maddenin ölüme giden serüveni, yolculuğu dediğimiz zaman da olamayacağı) için yaşlanma da söz konusu olmayacaktır. Yakıta da ihtiyaç duymayacaktır. Çünkü o artık kütlesiz bir fotondur.
Diyelim ki madde olma özelliği korundu ve gemimiz halen bir gemi, bizler; içinde kanlı, canlı insan ve yakıtımız da yakıt.(Hızlandıkça yakıt ihtiyacımız artıyor, yakıt ihtiyacımız arttıkça kütlemiz büyüyor, kütlemiz büyüdükçe yeniden yakıt ihtiyacımız artıyor ve bu sürekliliği sağlayacak bir teknolojimiz var) ve ışık hızında gidiyoruz. O zaman bu farklı bir fiziğin alanı olur. En azından bugünkü bilimsel veriler ışığında…