Elbetteki birinci sorun kütleli bir cismin ışık hızına ulaşması için kullanması gereken enerjinin kağıt kalem üzerinden yapılan hesaplamalarca sonsuz olması. Bu yüzden en başta böyle bir ihtimal yok. Lakin şöyle düşünelim ışık hızına doğru yaklaşıyorsun ve deneyimlerinden yola çıkarak ''ışık hızını yakalasam nasıl olurdu?'' diye bir yandan düşünüyorsun. Hemen paintten bir şeyler karalayalım.
Burada turuncu alan kainat, siyah alan senin bulunduğun araç ve soldan sağa doğru da bir hızlanma söz konusu. Gördüğün gibi hızın arttıkça hızının arttığı yöne doğru cisimlerin uzunlukları kısalacaktır. Tabi dışarıdan bakanlar da senin mekiğinin kısaldığını görecek. Buradan anlardın ki eğer ışık hızına ulaşsaydın evren resimdeki sağ ve sol yönüne doğru o kadar kısalırdı ki, artık o doğrultuda hareket edebilecek bir yer kalmazdı. Ama 3 boyutlu dünyamızdaki sadece bir boyutu yok etmiş olduk. Rotayı çevirirsen(kendin yapamazsın ama hadi bir yerçekimi alanı çevirdi diyelim) gene tam karşındaki hareket noktana dik olan mesafe yok olurdu(veya bir çeşit birim boyuta indirgenirdi).
Tabi diğer yandan senin bir bakış açın olmazdı. Nerede olduğunu bilemezdin. Çünkü gözlem için bile zaman gerekir ve senin için herhangi bir gözlemde bulunacak zaman olmazdı. Yani ışık hızına ulaşıp dönmek bugün imkansız(babanı doğurmak kadar imkansız) olarak görülüyor ancak gene de soruyu cevaplamak bakımından durum şu olurdu. Hızlandığını anlar sonra da yavaşlarken ''neredeyim ben'' derdin. Evet evrenin herhangi bir yerinde olabilirsin ve oraya nasıl geldiğini bilemezdin. Işık hızındaki hareketini de deneyimleyemezdin.