Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
2

Kızlık zarının evrimdeki yeri nedir?

Neden böyle bişey evrildi ve binlece yıldır kadın cinsinde bulunuyor?
585 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Helin Polat
Helin Polat
32K UP
MedStd

Halk arasında kızlık zarı olarak geçen tıptaysa hymen olarak isimlendirilmiş yapının fonksiyonu sadece belli bir dönemde vardır. Dişi bebek dünyaya geldiğinde kanında bir süre(yaklaşık 10 gün) annesinden aldığı östrojen yani kadınlık hormonu taşınır. Bu onun vajen yoluyla alacağı bir mikropu önlemek içindir. Fakat bu belli süre aşıldıktan sonra ergenliğe kadar dişi yavrunun vajeninde koruyucu salgılar tamamen aktif olmaz. Hymen de bu noktada devreye girer. İnce damarlı zar tabakası ile dışardan gelen mikropları ergenliğe kadar korumakla görevlidir. Ergenlikle beraber vajinal sıvılar aktiflik kazandığından artık florası güçlenmiştir dış mikrobiyal etkilere daha dayanıklıdır. Önemi ergenliğe kadardır aslında. Bu ince zarımsı yapı her dönemde yırtılabilir. Bulunacağı konum, kalınlığı ve şekli kişiden kişiye değişebilmektedir. Haliyle fiziksel bir darbede yırtılması da değişken olur. Bazı dişilerde doğum gerçekleşse dahi bu zar yırtılmayabilir. Irktan ırka da niteliği değişir. Evrimsel anlamda dişiyi ergenliğe kadar korumak için bulunur

156 görüntülenme
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Serkan Sezer
Serkan Sezer
2,650 UP
Tıp hekimi

[1]Hymen (himen) veya halk arasında bilinen adıyla kızlık zarı, kadınlarda vajinal açıklığı çevreleyen veya kısmen kaplayan kısmi zar yapıda bir dokudur. Genellikle vajinal açıklıktan 1 ila 2 cm kadar içeride bulunur ve 2 ila 3 mm kalınlığındadır. Bilinen tek fonksiyonu erken çocukluk döneminde vajinanın girişini kapatarak enfeksiyonlardan korunmayı sağlamasıdır. [1]

Kaynaklar

  1. Dr. Sözlük. Kızlık Zarı Dikimi Nedir? - Drsozluk. (13 Şubat 2022). Alındığı Yer: DrSozluk | Arşiv Bağlantısı
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close