Makalenizi yazıp hakemli bir dergide yayınlamak için akademik dergiler ile iletişime geçebilirsiniz. Bu konuda "şüphecilik" ve "Sagan Standartı"nı göz önüne almakta yarar var. Bu kadar çok çalışılmış koca bir bilim sahası ile ilgili açık bulmak ya da çürütmek gibi konular en son aklınıza gelecek konular olmalı. İlk başta düşünmeniz gereken durum, "bilgi eksikliğinizden kaynaklanan bir yanlış anlama ya da anlayamama" durumu olabileceği olmalı. Yani fizikte devrimsel bir buluş yaptığınıza "hemen atlamak" sizin için pek iyi olmaz.
İkinci adım: "Açığı nasıl buldunuz?" Sözel olarak ya da "kafanızdan mantık yürüterek" zaten bir bilim sahasının açığını bulamazsınız. Basit matematik kullanmışsanız da yanlış anlama olasılığınız muhtemel. Çok ileri düzey matematik kullanarak bir açık bulduğunuzu düşünüyorsanız ufak bir ihtimal olarak açık bulma ihtimaliniz var. Yani olağanüstü bir çaba ile inşa edilmiş, hatalarından ayıklanmak için çok titiz çalışılmış koca bir bilim sahasında -bu olağanüstü çabaya rağmen- hatalar olabilir ama bu hataları bulmak için de olağanüstü miktarda çaba göstermeniz ve olağanüstü miktarda kanıt sunmanız gerekir.
Düşünmeniz gereken üçüncü adım: Bilim, birikimli olarak ilerler. Dolayısı ile muhtemelen sizin aklınıza takılan sorular başkasının aklına da takılmıştır ve çoktan çözülmüştür. O yüzden temel düzeyde fizik eğitimi aldıysanız akademik kitaplardan fizik ve izafiyet dersleri ile kendinizi geliştirmelisiniz. Kendinizi bu alanda geliştirmeniz için yapmanız gerekenler zaten bu platformda çok defa soruldu ve cevaplandı. Yani o konuya gerçekten hakim olmak için gereken her şey zaten mevcut.
Alana iyice hakim olduktan sonra ister konuya dair bulgularınızı "akademik" bir makale haline getirip akademik dergilere sunarsınız isterseniz de bir üniversitenin fizik bölümüne gidip oraya sunarsınız.
Kaynaklara Fizik Profesörü Mete Atatüre'nin bu konu ile ilgili söylemiş olduğu sözleri koyuyorum. Dikkate almanızda fayda var.
Kaynaklar
- Evrim Ağacı. Kuantum Fiziği | Prof. Dr. Mete Atatüre (Cambridge Üniversitesi). (15 Nisan 2017). Alındığı Tarih: 26 Ocak 2022. Alındığı Yer: Youtube | Arşiv Bağlantısı