Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Arif Evrim
Üye
3

Bir bilgisayar mühendisinin iyi olmak zorunda olduğu dersler nelerdir?

Bilgisayar mühendisi olacak bir kişi ne derece matematik bilmelidir? Matematiği çok iyi olamayan bir kişi bilgisayar mühendisi olamaz mı? Matematik dışında hangi derslerde başarılı olmalıdır?
4,488 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Pınar Taşğın
Mühendislik öğrencisiyim.

Aslında öğretilmeye çalışılan şey matematikten ziyade matematiksel düşünme. Bir bilgisayar mühendisi olarak birçok farklı probleme karşı algoritma tasarlayabilmelisin ve bunun için nasıl düşünmen gerektiğini çözmen gerek. Daha sonra işin donanım kısmını anlamak için elektronik öğrenmen gerek. Bunlar dışında hangi konuları derinlemesine bilmen gerektiğini tamamen senin ilerde çizmek istediğin yol belirliyor.

485 görüntülenme
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Ali İmran Kazan
Ankara Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim.

Müfredatta çok fazla matematik ağırlıklı ders olduğu doğru, evet, lakin bunların bir çoğu soru tipi ezberleyip verilebilen dersler oluyor. Ve meslek hayatında üst düzey matematik bilmen gerekmiyor genelde - sektörde çalışacaksan tabii. Öğretim üyesi olmak, yapay zeka vb. konularda uzmanlaşmak, yani bilgisayar mühendisliğinin "bilim" kısmında çalışmak istiyor, bilim üretmek istiyorsan evet, matematiğin iyi olmalı.

Fakat sektördeki iş imkanlarının çoğu matematiğin üst düzey olmasa da yapabileceğin işler. Kod yazmak çoğu zaman üst düzey matematik gerektirmiyor, bazı işlerde hiç gerektirmiyor. Özellikle web tasarımı vb. ile uğraşacaksan matematikle işin olacağını sanmam. Veya network, bütün işin kablolarla oluyor.

Her mühendis bir dilde gerçekten iyi olmalı, bu yüzden çoğu bölümün ilk sınıfında temel bir dil verilir. Bu bizim içi C idi, şimdi Python oldu, 1. sınıflar bu dili iyi öğrenmeden 2. sınıf olmuyorlar. Bu yüzden iyi bir mühendis kendine bir dil seçmeli ve o dilde gerçekten iyi olmalı.

Tüm Reklamları Kapat

Aslında matematik bilmeden de yazılımcı olunur, olunabilmeli. Ama bizim Türkiye'de "computer science" ve "computer engineering" ayrımı olmadığı için her bölüme her dersi koymaya çalışıyorlar, bizim bilgisayar mühendisliklerinden mezun olanlar da ikisini de yarım yamalak anlayarak mezun oluyorlar. Eğer matematiğin gerçekten zayıfsa yazılım mühendisliği düşünebilirsin, müfredatlarında matematik oranı daha düşük ve çoğu zaman bilgisayar mühendisleriyle aynı işleri yapıyorlar.

651 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Utku Ayaz Akkaş
Utku Ayaz Akkaş
2,619 UP
Bilgisayar mühendisliği okuyorum.

Matematikte çok iyi olmalıdır. Evet olmazsa olmaz. (Acı gerçek) Tabi bu demek değil ki "312 kaçtır?" dendiğinde kafadan hesaplamak zorundasınız. Bazı dersler için (örneğin Bilgisayar Grafikleri) Fizik de oldukça önemlidir. Ancak her şeyin temeli neredeyse Lineer Cebir'de yatmaktadır. Matematikten korkmak yerine onu anlamaya çalışın.

573 görüntülenme
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close