Müfredatta çok fazla matematik ağırlıklı ders olduğu doğru, evet, lakin bunların bir çoğu soru tipi ezberleyip verilebilen dersler oluyor. Ve meslek hayatında üst düzey matematik bilmen gerekmiyor genelde - sektörde çalışacaksan tabii. Öğretim üyesi olmak, yapay zeka vb. konularda uzmanlaşmak, yani bilgisayar mühendisliğinin "bilim" kısmında çalışmak istiyor, bilim üretmek istiyorsan evet, matematiğin iyi olmalı.
Fakat sektördeki iş imkanlarının çoğu matematiğin üst düzey olmasa da yapabileceğin işler. Kod yazmak çoğu zaman üst düzey matematik gerektirmiyor, bazı işlerde hiç gerektirmiyor. Özellikle web tasarımı vb. ile uğraşacaksan matematikle işin olacağını sanmam. Veya network, bütün işin kablolarla oluyor.
Her mühendis bir dilde gerçekten iyi olmalı, bu yüzden çoğu bölümün ilk sınıfında temel bir dil verilir. Bu bizim içi C idi, şimdi Python oldu, 1. sınıflar bu dili iyi öğrenmeden 2. sınıf olmuyorlar. Bu yüzden iyi bir mühendis kendine bir dil seçmeli ve o dilde gerçekten iyi olmalı.
Aslında matematik bilmeden de yazılımcı olunur, olunabilmeli. Ama bizim Türkiye'de "computer science" ve "computer engineering" ayrımı olmadığı için her bölüme her dersi koymaya çalışıyorlar, bizim bilgisayar mühendisliklerinden mezun olanlar da ikisini de yarım yamalak anlayarak mezun oluyorlar. Eğer matematiğin gerçekten zayıfsa yazılım mühendisliği düşünebilirsin, müfredatlarında matematik oranı daha düşük ve çoğu zaman bilgisayar mühendisleriyle aynı işleri yapıyorlar.
808 görüntülenme