Evet doğru, dünya da her cisim gibi uzay zamanı büküyor. Ve dünyaya etrafındaki cisimler bu bükülmenin etkisinde hareket ediyorlar. Dikkat etmemiz gereken temel 2 konu var.
1- Cisimler, uzay zamanı kendilerinden daha çok büken diğer cisimlerin etkisinde kalırlar. Üzerlerine etkiyen herhangi bir F kuvveti varsa, yine bu bükülmenin gücü etkileşiminde kalacaktır.
Bir cismi dünya üzerinde belli bir F kuvveti ile ileri doğru attığımızda, uyguladığımız F kuvveti kadar ileri gidecek, dünyanın kütleçekimi, F kuvvetinin etkisini YARIM DAİRE çizdirerek değiştirecektir. Düşen her cisim, az ya da çok bu yarım daireyi çizerek düşer. Dünyanın güneş etrafında dönüşü de bu yarım dairenin uzun zamana yayılmış halidir aslında. Dünya, güneşe -düşmektedir- ancak aralarındaki mesafe ve uzay zamanı bükmeleri açısından bu düşüş uzamaktadır. Yarım daire tamamlanana kadar çok fazla zaman geçecektir.
2- Uzayda bir cisim, diğer herhangi bir Kütleçekime maruz kalmadığı anda, üzerine etkiyen bir F kuvveti yoksa, hareketsiz SABİT kalır. Bir F kuvveti uygulandığında, F kuvvetinin doğrultusu ve yönünde hareket eder, başka bir F kuvvetine ya da kütleçekime maruz kalmadığı sürece bu hareket ve doğrultusu değişmez.
Yani bir cismin uzayda hareketsiz kalması ya da aynı hareketi devam ettirmesi gibi durumlar, bir Kütleçekim etkisine maruz kalmadığı şartlarda gerçekleşir. Kütleçekime maruz kalmış bir cisim, artık o çekim gücünün etkisindedir ve bükülmüş bir uzay zamana göre hareket - hareketsizlik deneyimler.