Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Yusuf İğın
Üye
1

İnsanlar kültürlerine neden bu kadar bağlılar?

Asimile olmak neden bu kadar korkunç bir terim? Zaten internet ve sosyal medyayla ortak bir kültüre sahipken bizler neden gelenekçi tavırlarımızdan kurtulamıyoruz?
255 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Deniz Yavuz
Deniz Yavuz
6K UP
Arkeoloji öğrencisiyim

Kültür, insan topluluklarının tarih boyunca yaşadıkları olayların sonucu olarak oluşmaktadır. Bu yüzden kültür denildiğinde aklımıza sadece bu gün başımıza bela olduğunu söyleyebileceğimiz toplumsal normları düşünmemek, daha genel bir biçimde toplumların genel yaşayışına bakmak gerekmektedir.

Kültür, çok uzun bir süreçte oluşan normlar olduğu için yerlerine başka normlar konulması da uzun sürmektedir. Sosyal medya gibi araçlar ile dünya çapında iletişimin bu kadar artması, hızlanması da toplumların kültürlerinin değişim hızını arttırmaktadır aslında.

Tüm Reklamları Kapat

0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Genç Mühendis
Genç Mühendis
263K UP
Düşünür

merhabalar Yusuf İğın

bu konu hakkında geçmişte o kadar çok düşündüm ki, sayısız tartışmalara girip çıktım ve kendi bakış açımda bir cevap buldum=eğitimsizlik.

kendi bakış açıma göre kültürü tanımlamam gerekirse, kültür nasıl yaşayacağını bilmeyen aptallar için bir kullanma kılavuzudur desek yanlış olmaz. klasik bir muhafazakarı düşünelim, önce okula git, sonra lise, sonra uni, iş bul direk evlen çocuk yap falan, sürekli geçmişi baz alarak yaşa, yeni bir şey deneme, sıradan ama sıkıcı bir hayatın olsun gibi. hani bir söz vardır ya "biz babadan böyle gördük!" bunun daha ötesine gidememek muhafazakarlık oluyor sanırım. kendi koyduğun sınırlardan çıkamamak, sorgulayamamak, ne kadar yanlış olursa olsun körü körüne uymak...

Tüm Reklamları Kapat

yani kısaca muhafazakarlık eski ve sıkıcı olana hayran olmayıp, mantıksız ve saçma olanı benimseyip, yeni ve denenmemiş olana muhalif olmaktır. bunu eğitimsizliğe, dar dünya görüşüne, fikirsel olgunluğunun gelişmemiş olmasına bağlıyorum. bu yüzden asimile olmak istemezler çünkü kabuklarının dışı onlara korkunç gelir yada bilinmeye atılan adım. biraz nefret kusmuş gibi oldum burda ama gerçekten muhafazakarlıktan çok çekmişimdir. her hayvanın evrimleştiği gibi kültürlerde sürekli evrimleşir, yeni kurallar ekler, çoğu zaman olumlu şekilde kendini yeniler(her zaman olumlu değil elbette) ve çoğu zaman yanlışlarından biraz daha arınır. insanlar eskisinden daha bilinçli, daha akıllı, imkanları daha fazla ve daha olgun. yani geçmişi özlemek ve istemek çok saçma.

"İngiliz entelektüellerin neredeyse tamamı 'muhafazakar' kavramına hakaret gözüyle bakar çünkü muhafazakar olmak demek yaşlılarla beraber olup gençliğe, otoritenin yanında olup yeniliğe, spontanlığa ve hayata karşı çıkmak anlamına gelir.'" Roger Scruton

155 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close