Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
0

Kitap okumak gerçekten yüzyıllardır söylendiği gibi 'bilgeliğin formülü' müdür? Yoksa o kadar da etkili değil midir aslında?

Örneğin hiç kitap okumayıp sadece yararlı ve bilgi içerikli videolar izleyen bir kişi, sürekli kitap okuyan birinden daha bilge olabilir mi?
1,527 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Aleyna Y.
Biyoloji öğrencisiyim

Yararlı bilgi içerikli videolar elbette insanı geliştirir ve düşündürür ancak bir konuda veya anadalda uzmanlaşmak insanlara bir şeyler aktarmak için yetersizdir. Zaten video çekenlerde kitaplardan araştırmışlardır ama önemli gördüklerini paylaşmışlardır. Belki o kaynağın en sorgulayıcı ilgi gösterebileceğiniz bir konusu yansıtılmamıştır. Kitap okumak düşünmeyi ve yorum yapma kabiliyetini güçlendirir. Bir konuda edindiğiniz bilgileri aktarmak o bilgiyi öğrenmek kadar önemlidir. Okuduğunuz makaleler kitaplar sayasinde insanlarla tartışabilecek donanımda olursunuz. Ne kadar çok detay ve neden o kadar çok geliştirir.

160 görüntülenme
5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Muhsin Alperen Yılmaz
Biyoloji Öğrencisi

Esasen burada “bilgelik” kavramının tasvirinde abartılar var. Bilge insan deyince aklıma, beyaz elbisesiyle bağdaş kurmuş, gözleri kapalı uzak doğulu bir abi geliyor. Eminim birçok kimsenin aklına da bu geliyordur. Bu türden tasvirler, masalların temel işlevinin bir ya da birkaç tık üstüne geçerek boş bir realite yaratma çabasıdır. Nedir ki bilgelik? Tanımı bile yok. Ayrıca fen bilimleri dışında içinde “formül” lafı geçen mistik saçmalıklardan uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü o türden şeylerin bir yararı olmadığı gibi; insanlığın eski ve kötü alışkanlıklarından biri olan “magic bekleme ya da umma” eylemlerinin bir tezahürü olarak doğmuştur.Entelektüeller vardır ama. Kitap okuma entelektüel olma yolunda herhalde atılacak birkaç adımdan biridir. Kişi ne zaman gerçek anlamda entelektüel olur sorusu ise koca bir soru işareti. Keza kitap okumayan bir insan da gerçek anlamda entelektüel olamaz; bu kadar net.

144 görüntülenme
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close