Çünkü bu platformun amacı o değil. Sosyal medyada yabancılarla karşılıklı yorumlaşabilme olgusu, sosyal medyanın en kötü planlanmış tarafı; çünkü gerçek bir etkileşimi modellemiyor. Gerçek bir etkileşimi modellemediği için de, tanıdık bir çevreyle hayal edilebilecek karşılıklı yorumlaşma fikrini "lap diye" uyguladığında, popülizm her seferinde kazanan yaklaşım oluyor. Biz burada popülist bir etkileşim istemiyoruz; anlamlı, entelektüel bir ektileşim istiyoruz ve bu nedenle de entelektüel ama bilgi seviyesi bakımından eşit olmayan yabancılar arasındaki gerçek bir etkileşimi model alıyoruz: Konferansları.
Buna döneceğim; ama daha iyi anlaşılması için: Biz Soru & Cevap Platformu'nda "sorusu olan birinin soruyu ortaya sorup, en iyi cevabı alma çabası" peşindeyiz ve her cevap sahibine, soruya yönelik iyi bir cevap oluşturmak için (temelde) 1 hak tanıyoruz. Soru sahibinin veya diğer insanların o cevap ile etkileşmesi amacımız değil. Cevap ya iyi bir cevaptır, ya yetersiz/kötü bir cevaptır; buna komünite oylayarak ve soru sahibi "cevap olarak işaretleyerek" karar verebilir.
Buradaki etkileşimi şöyle düşünün: Bir konferansta, bir konuşmacıya 1 soru sorarsınız, cevabını verir, tatmin olursunuz veya olmazsınız; ama tartışmayı sürdüremezsiniz. Tartışmanın sürdürüldüğü durumlarda neredeyse her zaman (özellikle de tarafların "ateşli" veya "tutkulu" olduğu konularda) işler sarpa sarar; dolayısıyla konferanslarda buna izin verilmez. Ama siz soruyu soran olarak, konuşmacı da kendi markasını temsil eden taraf olarak, elinden gelen en iyisini yapmayı dener (soru sorarken de, cevap verirken de).
Soru & Cevap Platformu da bunun tam tersi: 1 soru geliyor, çünkü soru sormak bilimsel sorgulamanın temeli. Herkesin (temelde) 1 cevap hakkı var ve onu her iki taraf da çok iyi değerlendirmeli: Soruyu soran taraf soruyu çok iyi sormalı, cevabı veren taraf da cevap hakkını çok iyi kullanmalı.
Ana etkileşimden sonra gelen yorumların, sosyal medya gibi bir ortamda tartışmaya veya ana konuya neredeyse hiçbir zaman katkı sağlamadığını, sağladığı ufacık katkıların da başka araçlarla kolaylıkla sağlanabileceğini gözledik. Platformumuzu da bu bulgu çerçevesinde şekillendiriyoruz.
Not: İleride bazı ek etkileşim araçları gelecek ve bunların bir kısmı "temel işlevi bakımından 'yorum yapma' gibi düşünülebilecek" araçlar olacak; fakat sosyal medyanın üzerine inşa edildiği karşılıklı yorumlaşma kavramı asla ön planda veya kolay erişilebilir olmayacak. Benzer şekilde, "karşılıklı etkileşimi" pekiştirecek Soru & Cevap Platformu haricinde olan ama bu platformla bütünleşik çalışacak bazı araçlarımız da planlanma aşamasında.