Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Nush .
Üye
1

"Okuduktan sonra hayatım değişti" dediğiniz kitaplar var mı?

Bazı kitaplar var ve okuduktan sonra düşünce yapımızda ve dolaylı olarak hayatımızda bir şeyler değiştirirler. Peki sizin "okudum ve hayatım değişti" dediğiniz kitap hangisi?
491 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Can Temir
Can Temir
8K UP
Psikoloji Öğrencisi

Merhabalar

Benim hayatımda derin iz bırakan ve hayatımı değiştiren kitap muhtemelen Viktor E. Frankl'in yazdığı "İnsanın Anlam Arayışı" adlı kitabıdır. Bu kitabın yazarının kendisi 2.Dünya Savaşı boyunca Nazilerin kamplarında zorla çalıştırılan Yahudilerden biri. Bu kitapta kendi gözlemiyle Nazi kamplarındaKİ intihar edenler ve intihar etmeyenler arasındaki farkı anlamaya çalışıyor ve bu doğrultuda bazı sorular soruyor: "Nasıl olur da bir insan hayatının bütün zorluklarına rağmen hala yaşama isteğiyle dolup taşabilir? Bütün yaşadıklarına rağmen bir insanın sonraki gün uyanmasını sağlayan şey nedir?" Bu soruların sonucunda bir cevaba ulaşır "insanın yaşatan hayatını bir anlam uğruna adamış olmasıdır. Yaşamak acı çekmektir ve hayatta kalmak bu çekilen acıda bir anlam bulmak demektir" Yaşamın bütün "nasıl"larına cevap olacak tek bir "neden" insanın anlam arayışının sebebi ve sonucunda çıkacağı tek yoldur.

Her gün neden yaşamam gerektiğini, neden bir sonraki kalp atışımın var olması gerektiğini düşündüğüm günlerde karşıma çıkan bu kitap beni kapılmış olduğum bütün yıkıcı düşüncelerden uzaklaştırarak hayata daha bir olumlu bir bakışla bakmamı sağladı. Bu yüzden bu kitap belki de hayatımda karşıma çıkan en önemli şeydir.

Tüm Reklamları Kapat

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Genç Mühendis
Genç Mühendis
263K UP
Düşünür

merhabalar Nush .

Karl Marx - Komünist Manifesto

Karl Marx - Ücret, Fiyat, Kar ve Emek

Tüm Reklamları Kapat

Leo Huberman - Sosyalizmin Alfabesi

Pyotr Kropotkin - Anarşizm

Vladimir İlyiç Lenin - Burjuva Demokrasisi

bunların hepsinin siyasi kitaplar olduğunun farkındayım, amacım propaganda yapmak değil. Ancak siyasi görüş denilen şey sadece vereceğin oydan ibaret olmadığına inanıyorum. siyasi görüş demek bir yaşam tarzıdır. bir insanın karakterini gösteren en büyük kriterlerden biridir. benim siyasi görüşlerimin temelini atan kitapları buraya yazdım.

181 görüntülenme
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Merve Arıcıbaşı
PhD Veterinary Sciences

Ortaokul öğrencisiyken Yaşar Kemal'in "Ince Memed"i okudum ve ondan sonra kitap sever oldum. Okumayı sevmek hayatımı yönlendirdi.

Ama günümüzde, post-modern çağda, okuyup/izleyip/ görüp hayatınızı değiştirecek bir sanat eseri olması teknik olarak imkansız gözüyle bakılıyor. Yani o kadar çok akım oluşmuş ve dekadansa gitmiş ki, o kadar çok fikrin yükselip düştüğü görülmişki ömür boyu inananacağınız bir fikir artık yok.

Tüm Reklamları Kapat

132 görüntülenme
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close