Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
0

Her insanın çocuk yapma özgürlüğü neden kısıtlanmadı?

Toplum olma bilinci homo sapiensten daha eski ise, yerleşik hayata geçişten sonra neden klanın daha az güçlü insanlarına üreme avantajı verildi? Klan veya gruptaki baskın erkeklerin, gruptaki tüm kadınları sahiplenmesi ve sadece kendisinin çiftleşmesi gerekmez miydi? Her bireyin aile kurabilmesi, çok korkunç bi büyümeye yol açtığı gerçeği neden fark edilmedi? Birileri buna neden engel olmadı? Neden sadece güçlü, savaşçı, sanatçı, yetenekli, sporcu insanların soyu devam etmesin?
826 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Turkiye Uzay
Turkiye Uzay
10K UP
turkiye uzay

Her insan yeteneklidir. Yeter ki ona eğitimi verilsin.

Sadece savaşçı, sporcu, sanatçı insanların çocuk yapmasına izin verilseydi doğan kız çocuklarını ne yapacaksınız ?

Ayrıca ülkemizde 30 civarı fakülte ve 200 civarı bölüm vardır. Hangi insanın buralara yerleşeceğine, eğitim alacağına dair sınavlar vardır. Sınavda başarısız olanlar istediği bölüme zaten yerleşemez.

Tüm Reklamları Kapat

Ayrıca ülkemizde 27 civarı ana sektör ve bu ana sektörlere bağlı 1.000 e yakın alt sektörler vardır.

Sadece savaşçı, sporcu, sanatçı insanların çocuk yapmasına izin verilseydi bu 1.000'e yakın alt sektörde kimler çalışacaktı???

Ülkemizden sektörlere örnekler

3.600.000 kamuda çalışanlar. ( 880.000 öğretmen, 140.000 akademisyen, 240.000 asker, 50.000 askeriyede çalışan sivil memur, 250.000 polis, 22.000 çarşı mahalle bekçisi, 15.000 hakim savcı, 115.000 adalet çalışanı, 129.000 doktor, 174.000 hemşire, 37.000 ebe, 14.000 diş hekimi, 345.000 sağlık çalışanı, 60.000 kamu bankası çalışanı, 610.000 kamu diğer çalışanları, 140.000 din görevlisi ( bunlara pek gerek yok) )

Tüm Reklamları Kapat

170.000 savunma sanayi silah üretiminden çalışanlar.

90.000 avukat,

6.000 noter

150.000 özel eğitim öğretmenleri ( ilkokul, ortaokul, lise )

25.000 özel üniversite akadamisyenleri ( ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora )

2.500.000 çiftçi ( buğday, sebze, meyve, zeytin, peynir, yumurta, bal, yoğurt, bisküvi, çikolata, yağ, tavuk eti, dana eti, şeker, tuz, çay, nohut, pirinç vb )

60.000 içecek üretimi ( çay, ayran, gazlı içecekler, süt vb )

572.000 giyim çalışanı ( pamuk üretimi, ip üretimi, kumaş üretimi, kesimhane, dikimhane, ütü paket, satış mağazaları )

70.000 ayakkabı çalışanı ( 30.000 üretim, 30.000 kesim,dikim, paketleme , 10.000 satış mağazaları

60.000 mobilya üretim çalışanı ( oturma odası grubu, ebeveyn odası, genç odası, mutfak dolabı, bilgisayar masası vb )

Tüm Reklamları Kapat

90.000 elektronik ev eşyaları üretimi ( buzdolabı, çamaşır makinası, televizyon, fırın, bulaşık makinası, süpürge, ütü, saç kurutma, kombi, bilgisayar vb )

mutfak eşyaları, kozmetik ürünler, temizlik ürünleri, elektrik üretimi-dağıtımı, su, doğalgaz üretimi-dağıtımı, kömür, iletişim, cep telefonu, halı, perde, kırtasiye, araba üretimi, şoförler, inşaat, market, pazar, berber, pastane, kahvehane, cafe, eğlence dinlence, finans, muhasebe, gümrük müşaviri, makina mühendisi, geri dönüşüm tesisleri vb

Yani sadece belli kişilerin çocukları olacaksa bu sektördeki işleri kimler yapacak ???

Tüm Reklamları Kapat

Sadece belli mesleklere odaklanma derim. 1.000 civarı alt sektör var.

Ama diyorsan ki, çocuklar engelli doğmasın o olabilir. Zaten bazı engelli durumları tespit edip engelli doğacak çocuğu tespit edebilen teknoloji dünyada mevcut.

Çocuk engelli doğacak ise aldırmaları daha doğru olur. Ona katılırım.

Sonradan engelli olanlara ise toplum olarak bakacağız. Yapacak bir şey yok. Zaten devlet engellilere engelli maaşı veriyor.

Tüm Reklamları Kapat

Trafikte hızlı araba sürmemeye gayret edeceğiz. Ölümlerin ve sakat kalmaların başını çeken hızlı araba kullanmaktır.

Dünyada savaşların olmaması için gayret edeceğiz. Ölümlerin ve sakat kalmaların başını çeken diğer etken ise dünyadaki savaşlardır. Ama ne yaptık ne ettik ise olmuyor ise ve savaş kapımıza geldi ise savaşacağız. Yapacak başka bir şey yok.

Dünya geneli ise nüfus kalabalık. 7.200.000.000 nüfus dünyaya fazla. Bana kalsa her aile en fazla 1 çocuk yapsın derim. 250 civarı ülkeden bazı ülkelere bakıyorsun yüzölçümü ile nüfusu karşılaştırıyorsun. Yüzölçümü tarım arazisi, suyu, madenler, nüfusu besleme yetmiyor, gelişmesine imkan vermiyor. Bilhassa bu ülkeler tespit edilip çocuk yapmamaları tavsiyesi verilmeli.

Ülkemizde 784.000 km2, 83 milyon nüfus. Ülkemizde yakın zamanda tarım arazileri yetmeyecek. Sadece buğday üretimi için 80.000 km2 alan kullanıyoruz. sebze, meyve için 40.000 km2 alan kullanıyoruz.

Ülkemizde de her aile en fazla 1 çocuk yapmalı uygulamasına geçmeli.

134 görüntülenme
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Genç Mühendis
Genç Mühendis
262K UP
Düşünür

merhabalar Hikmet Altun

sorduğun soru açıkcası saçma geldi. güçlü olmak, sanatçı olmak, yetenekli olmak hepsi, sonradan kazanılan özelliklerdir. yani sen bir insanı fakir ve gelişmemiş bir yere bırakırsan, o insan yeterince beslenemediğinden ve iyi spor yapamadığından güçlü olamaz, o fakir yerde ona hiç muzik resim şiir gibi şeyleri vermezsen, o insan sanatçı olamaz, eğer eğitim vermezsen kitap vermezsen bu insan bilimadamı olamaz. yani tüm bu özellikler senin imkanına bağlıdır, genetik değildir.

biz insanız ve insanların pençesi yoktur, güçlü değildir, zayıftır(fiziksel anlamda), insan olarak birbirimize bağlıyızdır. tek bir insan doğada hayatta kalamaz. birbirimize muhtacız ve bu yüzden toplumu oluşturduk. toplumu oluşturunca otomatik iş bölümüde oldu. kimisi demirci oldu, kimisi çiftçi, kimisi köle, kimisi kral, tüccar, sanatçı, asker, tüccar falan bir çok meslek ve iş bölümü ortaya çıktı. nedenini benimde anlamadığım bir şekilde, sınıf farklılıkları ortaya çıktı ve bu sınıf farklılıkları dolayısıyla azınlık en güçlü, çoğunluk itaatkar tayfa oldu.

Tüm Reklamları Kapat

bu sınıf farklılıkları dolayısıyla bir takım insanlar çok iyi eğitimler alabiliyor, her imkandan yararlanabiliyor ve haliyle sanatçı bilimadamı sporcu vb. çıkıyor. ama diğer taraftan yani imkanları olmayan tayfa hiçbir şey yapamıyor kendini yeterince geliştiremiyor. evlilik ve çocuk yapmak zaten kendi çevrenden, kendi imkanlarından biriyle olur genelde. yani herkes kendi sınırları içinden eş seçimi yapar. sınıf farklılıkları olduğu sürece imkanları olmayan ve imkanları olan zıt kişiler ortaya çıkacaktır.

254 görüntülenme
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close