Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat

Yeni Pil Sayesinde Telefonlar 30 Saniyede Tamamen Şarj Olabilecek!

2 dakika
2,153
Yeni Pil Sayesinde Telefonlar 30 Saniyede Tamamen Şarj Olabilecek!
Tüm Reklamları Kapat

Tel Aviv merkezli bir teknoloji şirketi olan StoreDot'daki araştırmacılar tarafından geliştirilen yeni bir pil süper yüksek bir şarjı çok hızlı yükleyebiliyor, tamamen şarjı bitmiş olan telefonunuzu 30 saniyede şarj edebiliyor. 2015 başında Tel Aviv'deki Microsoft Think Next Konferansı'nda tanıtılan StoreDot'un prototip pili, %27 seviyesine kadar düşmüş bir Samsung S4 telefon pilini sadece 26 saniyede tamamen doldurdu. Aynı pilin biraz daha geliştirilerek bir elektrikli arabayı dakikalar içinde şarj edebileceği iddia ediliyor. Elektrikli araba sektörünün en büyük problemlerinden biri olan şarj süresi engeli aşılabilecek olursa, otomotivin yüzü çok kısa sürede tamamen değişebilir. TechWeek Europe'dan Steve McCaskill şöyle söylüyor:

Bu şekilde 26 saniyede şarj etmek her saniyede 100 mAh (miliamper-saat) şarj gerektirir. Daha basit anlatımla, göze oldukça büyük görünen bu akım 360A [amper], tabii ki sadece şarj aletinin ikincil devresine (transformatöre) iletiliyor. Bu yüzden evdeki elektrik şebekeniz güvende olacaktır.

Reuters yeni pili inanılmaz derecede yoğun, gücü çekebilen ve daha önce hiç olmadığı kadar verimli muhafaza eden bir süngere benzetti. StoreDot'un tasarımı, şu anda çok büyük ve kullanışsız olması sebebiyle henüz günlük kullanıma hazır olmasa da, takım 2016'nın sonlarında ticarileşme için hazır olacağını tahmin ediyor. İnce, akıllı telefonlara uygun bir kopyasının 2017 başlarında pazarda olması umuluyor. Bu durumda, sıradan bir telefonun 1 gün kullanabileceği enerjiyi sadece saniyeler içinde telefonumuza "pompalayabileceğiz". StoreDot'un kurucu başkanı Doron Myersdorf, Reuters'a şöyle söyledi: "Bu üründe kullandıklarımız yeni malzemeler, daha önce hiç geliştirilmediler."

Şirketin sentezlediği ve gücü hızla emmesini ve tutmasını sağlamak için pilin içine koyduğu 2.1 nanometre çapında yapay peptit molekülleri olan özel 'nanonoktalardan' bahsetti. McCaskill'e göre, nanonoktalar ilk kez Tel Aviv'de 10 yıl kadar önce Alzheimer hastalığı ile ilgili, tamamen alakasız bir araştırmanın bir parçası olarak keşfedildi. Birçok uygulamada kullanılabileceği ortaya konunca, StoreDot'taki araştırmacılar onları hafıza çiplerine adapte etmeye çalıştılar.

Tüm Reklamları Kapat

Şirket bunu yapmak için iyi bir yatırım yaptı. Sadece Rus milyarder ve Chelsea futbol kulübü sahibi Roman Abramovich tarafından değil, aynı zamanda ismi açıklanmayan, lider bir telefon üreticisi tarafından desteklendiler ve sermaye olarak 48 milyon dolar topladılar.

Myersdorf Reuters'a StoreDot teknolojisiyle bütünleşmiş telefonların şimdiki ortalama akıllı telefon fiyatından 150 dolar daha pahalı olacağını ve 3 yıllık kullanım ömründe 1500 yeniden şarj döngüsünü karşılayacağını söyledi. Fazla uzak olmayan gelecekte teknolojiyi elektrikli arabalara da genişletmeyi umuyorlar, o zaman bu araba pilleri şu an olduğu gibi bütün gece şarj olmak yerine bir kaç dakikada şarj edilebilecek. Bağımsız bir uzman olan Zack Weisfeld şöyle söylüyor:

Pilin boyutu ve güç döngüsü devri [pilin yeniden şarj edilebileceği sayı] ile başa çıkmak için hala gitmeleri gereken biraz yol var, fakat çözülebilirse, çok büyük bir buluş olacak.

Aşağıdaki videodan telefonun şarj edilişini görebilirsiniz:

Bu Makaleyi Alıntıla
Okundu Olarak İşaretle
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Paylaş
Sonra Oku
Notlarım
Yazdır / PDF Olarak Kaydet
Bize Ulaş
Yukarı Zıpla

İçeriklerimizin bilimsel gerçekleri doğru bir şekilde yansıtması için en üst düzey çabayı gösteriyoruz. Gözünüze doğru gelmeyen bir şey varsa, mümkünse güvenilir kaynaklarınızla birlikte bize ulaşın!

Bu içeriğimizle ilgili bir sorunuz mu var? Buraya tıklayarak sorabilirsiniz.

Soru & Cevap Platformuna Git
Bu İçerik Size Ne Hissettirdi?
  • Muhteşem! 1
  • Mmm... Çok sapyoseksüel! 1
  • İnanılmaz 1
  • Tebrikler! 0
  • Bilim Budur! 0
  • Güldürdü 0
  • Umut Verici! 0
  • Merak Uyandırıcı! 0
  • Üzücü! 0
  • Grrr... *@$# 0
  • İğrenç! 0
  • Korkutucu! 0
Tüm Reklamları Kapat

Evrim Ağacı'na her ay sadece 1 kahve ısmarlayarak destek olmak ister misiniz?

Şu iki siteden birini kullanarak şimdi destek olabilirsiniz:

kreosus.com/evrimagaci | patreon.com/evrimagaci

Çıktı Bilgisi: Bu sayfa, Evrim Ağacı yazdırma aracı kullanılarak 02/12/2024 11:30:22 tarihinde oluşturulmuştur. Evrim Ağacı'ndaki içeriklerin tamamı, birden fazla editör tarafından, durmaksızın elden geçirilmekte, güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Dolayısıyla bu çıktının alındığı tarihten sonra yapılan güncellemeleri görmek ve bu içeriğin en güncel halini okumak için lütfen şu adrese gidiniz: https://evrimagaci.org/s/3320

İçerik Kullanım İzinleri: Evrim Ağacı'ndaki yazılı içerikler orijinallerine hiçbir şekilde dokunulmadığı müddetçe izin alınmaksızın paylaşılabilir, kopyalanabilir, yapıştırılabilir, çoğaltılabilir, basılabilir, dağıtılabilir, yayılabilir, alıntılanabilir. Ancak bu içeriklerin hiçbiri izin alınmaksızın değiştirilemez ve değiştirilmiş halleri Evrim Ağacı'na aitmiş gibi sunulamaz. Benzer şekilde, içeriklerin hiçbiri, söz konusu içeriğin açıkça belirtilmiş yazarlarından ve Evrim Ağacı'ndan başkasına aitmiş gibi sunulamaz. Bu sayfa izin alınmaksızın düzenlenemez, Evrim Ağacı logosu, yazar/editör bilgileri ve içeriğin diğer kısımları izin alınmaksızın değiştirilemez veya kaldırılamaz.

Keşfet
Akış
İçerikler
Gündem
İnfografik
Evcil Hayvanlar
Mars
Jüpiter
Mikoloji
Evrimsel Tarih
İspat
Popülasyon
Hastalık
Yılan
Komplo Teorisi
Gıda
Böcek Bilimi
Önyargı
Yeni Doğan
Samanyolu Galaksisi
Biyokimya
Google
Kuantum Mekaniği
Hasta
Ortak Ata
Mikrobiyota
Gen İfadesi
Goril
Boyut
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Sosyal
Yeniler
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Yazı Geçmişi
Okuma Geçmişi
Notlarım
İlerleme Durumunu Güncelle
Okudum
Sonra Oku
Not Ekle
Kaldığım Yeri İşaretle
Göz Attım

Evrim Ağacı tarafından otomatik olarak takip edilen işlemleri istediğin zaman durdurabilirsin.
[Site ayalarına git...]

Filtrele
Listele
Bu yazıdaki hareketlerin
Devamını Göster
Filtrele
Listele
Tüm Okuma Geçmişin
Devamını Göster
0/10000
Bu Makaleyi Alıntıla
Evrim Ağacı Formatı
APA7
MLA9
Chicago
O. Zaloğlu, et al. Yeni Pil Sayesinde Telefonlar 30 Saniyede Tamamen Şarj Olabilecek!. (17 Mart 2015). Alındığı Tarih: 2 Aralık 2024. Alındığı Yer: https://evrimagaci.org/s/3320
Zaloğlu, O., Bakırcı, Ç. M. (2015, March 17). Yeni Pil Sayesinde Telefonlar 30 Saniyede Tamamen Şarj Olabilecek!. Evrim Ağacı. Retrieved December 02, 2024. from https://evrimagaci.org/s/3320
O. Zaloğlu, et al. “Yeni Pil Sayesinde Telefonlar 30 Saniyede Tamamen Şarj Olabilecek!.” Edited by Çağrı Mert Bakırcı. Evrim Ağacı, 17 Mar. 2015, https://evrimagaci.org/s/3320.
Zaloğlu, Ozan. Bakırcı, Çağrı Mert. “Yeni Pil Sayesinde Telefonlar 30 Saniyede Tamamen Şarj Olabilecek!.” Edited by Çağrı Mert Bakırcı. Evrim Ağacı, March 17, 2015. https://evrimagaci.org/s/3320.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close