Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Keşfet
Akış
İçerikler
Gündem
Blog Yazılarım
Kişilik
Çiçek
Ölüm
Farmakoloji
Film
Vejetaryen
Bilgi
Kuantum
Galaksi
Yılan
Uyku
Çeviri
Hücre Biyolojisi
Diş Hekimliği
Fosil
Vücut
Psikoterapi
Ölçüm
Venüs
Uzaylı
Hayatta Kalma
Virüsler
Ölümden Sonra Yaşam
Beyaz
Ekosistem
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
Rastgele Soru
Blog Yazısı
Atilla ㅤ
Atilla ㅤ
3,295 UP
Blog Yazarı 11 saat önce 3 dk.

Günümüz dünyasında siber güvenlik, tıpkı evimizin kapısını kilitlemek ya da bankadaki paramızı korumak gibi hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Peki, Türkiye bu siber güvenlik yolculuğuna ne zaman ve nasıl başladı? Gelin, internetin ülkemize gelişiyle birlikte filizlenen ve 1 Temmuz 2025 itibarıyla oldukça sağlam bir yapıya kavuşan siber güvenlik serüvenimize yakından bakalım.

İnternet Geliyor, Güvenlik İhtiyacı Doğuyor

1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Blog Yazısı
1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Blog Yazısı
Can Ömür
Can Ömür
51K UP
Blog Yazarı 15 saat önce

The Last Hangover, izlerken hem kahkaha attığım hem de bunu yapmaya gerçekten cesaret etmişler mi? diye düşündüğüm sıra dışı bir komediydi. Son Akşam Yemeği’ni alıp The Hangover filmi uyarlamasıyla alkol, unutkanlık ve kaosla bezeyip bir parti gecesine dönüştürmeleri gerçekten inanılmaz yaratıcıydı. Özellikle havarilerin her birinin günümüz insanı gibi bencil, kafası karışık ve abartılı halleri beni çok güldürdü. İsa’nın kayboluşu üzerinden dönen bu absürt arayış, dini anlatıları hafife almak yerine insanlaştırıyor gibi hissettirdi bana. Tabii ki bazı sahneler sınırları zorluyor ama bence bu da işin eğlencesi. Kutsal olanı mizahla ele almak herkese hitap etmeyebilir ama ben bayıldım. Cesur, komik ve zekice!

1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Blog Yazısı
Yunus Emre Şahin
Blog Yazarı 21 saat önce 5 dk.

2016 yılında, on binlerce siber güvenlik araştırmacısı, dünyanın en büyük hacker konferansı olan DEF CON için Las Vegas’taki Bally’s Oteli’nde bir araya geldi. Dört gün süren bu konferans boyunca katılımcılar; bir yolcu uçağının uzaktan nasıl kontrol edilebileceği, elektronik kasa kilitlerinin nasıl devre dışı bırakılabileceği veya bir ATM’nin güvenliğinin nasıl aşılabileceği gibi konularda yapılan konuşmalara ve gösterilere tanıklık ettiler ancak o yaz, organizatörler bu etkinlikte bile 'sansasyonel' sayılabilecek bir şey yapmak istediler. İnsanların bilgisayarları hacklemesi yerine, bilgisayarların birbirini hacklemesini istediler. Yaşananlar, bilgisayar tabanlı saldırılara ve daha önce hayal bile edilemeyecek ölçekteki bilgi sistemlerinin ihlaline açık bir geleceğin habercisiydi.

ABD Savunma Bakanlığına bağlı çığır açıcı teknolojilere fon sağlayan bir kuruluş olan DARPA (İleri Savunma Araştırma Projeleri Ajansı) ile iş birliği içinde DEF CON, bugüne kadar yalnızca bir kez düzenlenen Cyber Grand Challenge adlı yarışmaya ev sahipliği yaptı. Bu yarışma, yapay zeka sistemlerinin, diğer yapay zekalar tarafından savunulan bilgisayar programlarını otonom biçimde hacklemeleri üzerine kuruluydu. Yarışma, bir oyun formatında kurgulanmıştı: 10 saatlik mücadele süresince, diğer sistemlerdeki güvenlik açıklarını en iyi şekilde tespit edip istismar edebilen ve kendi sistemini en iyi şekilde savunabilen yapay zeka, geliştiricilerine 2 milyon dolarlık ödül kazandıracaktı.

3
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Blog Yazısı
Eko O.
Eko O.
21K UP
Blog Yazarı 22 saat önce

Kanuni Sultan Süleyman’ın ile ava çıktığından kaynaklı tür adının “Sultan tazısı” olduğu söylenen Anadolu Sultan tazıları; ince, uzun bir anatomiye sahiptir ve diğer tazılar gibi çevikliğiyle dikkat çeker. Genellikle parlak kahverengi tüyleri vardır, avcılık konusunda epey iyidir. Eski zamanlarda özellikle tavşan avcılığında tercih edilmiştir. 3 sn gibi kısa bir sürede 65 km/sa hıza ulaşabilir. Ortalama, kalçadan buruna 90 cm uzunluğunda ve 20 kilo ağırlığındadır. Günümüzde avcılığın yasaklanmasıyla Türkiye’de Sultan tazısı popülasyonu sayılı miktarda kalmıştır.

2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close