Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Keşfet
Akış
İçerikler
Gündem
Blog Yazılarım
İstatistik
Antik
Anatomi
Astrofizik
Charles Darwin
İstanbul
Yılan
Elektromanyetik
Genler
Biyoloji
Kadın
Kuyruksuz Maymun
Doğal Seçilim
Mikoloji
İnsan
Antik Dna
Bilimkurgu
Wuhan Koronavirüsü
Kaygı
Uçuş
Evcil Hayvanlar
Ölçüm
Cinsel Yönelim
Maymun
Ekosistem
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
Blog Yazısı
Rüzgâr Özkarakaş
Blog Yazarı 3 saat önce 2 dk.

Çizimdeki şempanze kara kara bir şeyler düşünüyor. Bir elinde Charles Darwin’in İnsanın Türeyişi adlı kitabı, masasının altında ise Pisagor’un Ruh Göçü Kuramı yer alıyor. Diğer eli çenesinde; sanki bu kitapları okuyarak bir şeyler çözmeye çalışıyor. Ne düşündüğünü tahmin etmeden önce, diğer detaylara da göz atmak gerekiyor. Bulunduğu ortam oldukça mütevazı: ahşap bir zemin, sade tuğla duvarlar... Masa örtüsü ve kitaplar özenle değil, rastgele konmuş gibi duruyor; gösterişten çok rahatlığa ve düşünmeye odaklı bir atmosfer yaratılmış. Kullanılan renkler ise boğuk değil; mavi ve kırmızı gibi zıt ama canlı tonlarla tabloya hayat verilmiş. Bu renk seçimi, resme ciddi bir hava yerine düşünsel bir canlılık ve olumlu bir hava kazandırıyor. Tabloda iki adet kafatası dikkat çekiyor. Masada, yani yüksekte duran büyük ihtimalle bir şempanze kafatası; yerde, daha alçakta olan ise bir insan kafatası. Bu kompozisyon, evrimsel düşünceyi ters yüz ediyor gibi: Artık şempanze düşünen, insan ise inceleme nesnesi olan konumda. Belki de şempanzemiz evrim, ölüm ve yaşamın anlamı üzerine kafa yoruyor. Tablonun ismi olan "It Is Very Queer, Isn’t It?" (Çok garip, değil mi?) de bu düşünsel derinliğe parmak basıyor. Hem şempanze, düşündüğü şeylere şaşırıyor; hem de biz, tabloya bakarken bu sahnenin garipliğine şaşırıyoruz.[1]

Bu tür resimler, yani maymunların insan gibi betimlendiği sanat yapıtları, Singerie ( maymun oyunları) adı verilen bir akıma aittir.

1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Blog Yazısı
Fatih Ünal
Fatih Ünal
2,834 UP
Blog Yazarı 9 saat önce 2 dk.

Tu quoque (sen de) safsatası, bir kişinin önerisi ile davranışları arasındaki tutarsızlık sebebiyle önerilerinin doğru olmayacağını iddia eden hatalı bir varsayımdır.[1]

Kişiler, diğer kişilerin önerilerini kendilerininde önerdikleri öneriye uymaması sebebiyle doğru bulmayıp bununla birlikte, önerinin doğru olmasının şartının kişinin önerisi ile davranışları arasındaki tutarlılıkla ilişkilendirir.

1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Blog Yazısı
Ebrar Özgen Arslan
Blog Yazarı 12 saat önce 3 dk.

Gözlemlenebilir evren, evrenin ilk anlarından gelen ışığın insanlığa ulaşmayı başarması sürecine kadar uzanan bir mesafeyi kapsar. Işık yaklaşık yalnızca 13.8 milyar yıldır yol alıyor, bu nedenle gözlemleyebildiğimiz evrenin çapı yaklaşık 93 milyar ışık yılı olarak kabul ediliyor.

Bu gözlemlenebilir bölgede:

1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Blog Yazısı
Şafak Genç
Şafak Genç
112K UP
Blog Yazarı 12 saat önce 4 dk.

İçim ısındı, mutluluk gözyaşlarına gark oldum desem yeridir hakıralar.

Son olarak isimsiz bir kahramanımızın yaptığı açıklamaya göre sıcakların başlaması ile birlikte tam üç ay sürmesi beklenen tamamen açık havada ve dağ, taş, dere, tepe demeden tüm Mersin coğrafyasında yapılması planlanan sinek festivali düzenleneceği bildirildi.

0
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Blog Yazısı
Elmin Tebrizli
Blog Yazarı 1 gün önce 1 dk.

Dünyada iki cinsiyetin varlığı, birbirini tamamlayan bir dengeyi oluşturur. Kadın ve erkek, zamanla birbirinden bağımsızlaşmış gibi görünse de, her an bir arada var olurlar. Ancak bu dünya, kimi zaman bir cinsiyetin diğerine üstün olduğunu savunan düşüncelerle sarsılmaktadır. Ve maalesef, nefretten beslenen bazı sesler, bazen birbirini anlamaya çalışan insanları, birbirine düşmanlaştırma yoluna sapmaktadır.

Bugünlerde, kadının ya da erkeğin acısını küçümseyen, birinin varlığını diğerinin yokluğu ile dengelemeye çalışan insanların sesleri daha yüksek çıkıyor. Ama gerçekte, nefretten başka bir şey yok. Bir cinsiyetin acısı diğerinden üstün değildir, çünkü her insanın acısı, kendi gerçekliğini, hayatını, insanlığını içeren bir parçadır.

0
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close