Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Keşfet
Akış
İçerikler
Gündem
Blog Yazılarım
Görme
Avrupa
Elektrik
Yapay
Manyetik
Hayvan
Anatomi
Bebek Doğumu
Zihin
Oyun
Koruma
Halk Sağlığı
Mantık
Evrim
Teori
Kanser Tedavisi
Olasılık
Sinir Sistemi
Örümcek
Uzay
Organ
Dışkı
Lazer
Elektromanyetizma
Tıp
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
Blog Yazısı
Mert Arslan
Mert Arslan
53K UP
Blog Yazarı 2 saat önce 2 dk.

Merhaba Sevgili Okurlarım

Bu Bloğu yazarken araştırmalarımı önceden değil bloğu yazarken yapıyorum.Eğer Bir Hata Olursa Yazarken değiştireyim yazdıktan sonra değiştirmekle uğraşmayayım diye böyle yapıyorum.Bu bilgilendirmeyi okuduysanız size teşekkürlerimi sunarak anlatmak istediğim konuya geçiyorum.

0
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Blog Yazısı
Emir Akbaş
Emir Akbaş
97K UP
Blog Yazarı 3 saat önce 2 dk.

NASA/ESA/CSA James Webb Uzay Teleskobu'nu kullanan gökbilimciler, yakınlardaki sarmal gökada Messier 83'ün (M83) kalbinde uzun zamandır aranan süper kütleli bir kara deliğin varlığını öne süren kanıtlar keşfettiler. Webb'in Orta Kızılötesi Aleti (MIRI) sayesinde mümkün olan bu şaşırtıcı bulgu, bir galaksinin merkezinde büyüyen bir kara delik olan aktif bir galaktik çekirdeğin (AGN) habercisi olabilecek yüksek derecede iyonize neon gazını ortaya koyuyor.Güney Pinwheel galaksisi olarak da bilinen M83 uzun zamandır bir bilmecedir. Büyük sarmal galaksiler sıklıkla AGN'lere ev sahipliği yaparken, gökbilimciler M83'te bir tane olduğunu doğrulamak için onlarca yıldır mücadele ediyor. Önceki gözlemler, orada süper kütleli bir kara delik varsa, bunun uykuda olması veya kalın tozun arkasında saklanması gerektiğini ima ediyordu. Şimdi, Webb'in benzeri görülmemiş hassasiyeti ve mekansal çözünürlüğü, aksi yönde işaretler ortaya koydu.

"M83 çekirdeğinde yüksek oranda iyonize neon emisyonu keşfimiz beklenmedik bir şeydi," diyor ABD'nin Baltimore kentindeki Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsü'nde Avrupa Uzay Ajansı için AURA ile yapılan yeni çalışmanın baş yazarı Svea Hernandez. "Bu imzaların üretilmesi için büyük miktarda enerji gerekiyor; normal yıldızların üretebileceğinden daha fazla. Bu, şimdiye kadar belirsiz olan bir AGN'nin varlığını güçlü bir şekilde gösteriyor."

3
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Blog Yazısı
Okan Alver
Okan Alver
157K UP
Blog Yazarı 3 saat önce 7 dk.

Bir dahi olduğunuzda başkalarının fark etmediği şeyleri fark etme eğiliminde olursunuz. Nikola Tesla tam da bunu yaptı. Elektriğin potansiyelini çağdaşlarından çok önce tasavvur etti. Peki Nikola Tesla'nın üç, altı ve dokuz evren teorisinin geçerli olması mümkün mü? Yoksa bu sadece Tesla'nın takıntılı doğasının bir kanıtı mı?

"Eğer üç, altı ve dokuz’ un muhteşemliğini bilseydiniz, o zaman evrenin anahtarı sizde olurdu."

2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Blog Yazısı
Adam Hussein
Adam Hussein
102K UP
Blog Yazarı 18 saat önce 59s

Son evre kalp yetmezliği olan Avustralyalı bir hastaya Kasım 2024’te başarılı bir operasyonla BiVACOR yapay kalbi nakledildi. Hasta BiVACOR yapay kalbi ile kalp nakli ameliyatı olana kadar 100 gün boyunca cihaza bağlı kalmadan normal bir yaşam sürdü.

BiVACOR Yapay Kalbi Nedir?

1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Blog Yazısı
Adam Hussein
Adam Hussein
102K UP
Blog Yazarı 19 saat önce 1 dk.

Güneş sistemindeki gezegenlerde gözlenen auroralar, Güneş’ten gelen yüklü ve enerjik parçacıkların gezegenlerin atmosferindeki gazlarla çarpışması sonucu ortaya çıkar. Elektrik yüklü parçacıklar, gezegenin manyetik alanının yönlendirmesiyle, genellikle kutupların yakınındaki veya üst enlemlerdeki atmosferle etkileşerek gazların ışık yaymasına yol açar.

Bugüne kadar yapılan araştırmalarla Neptün’de auroraların varlığına dair bazı bulgular elde edilmişse de auroraları doğrudan görüntülemek mümkün olmamıştı. JWUT’un kızılötesi ışığa duyarlı kameraları sayesinde daha önce Dünya’da ve birkaç gezegende gözlenen auroralar Neptün’de ilk kez görüntülendi. JWUT’un elde ettiği görüntüde aurora cam göbeği renginde görülüyor.Neptün'de gözlenen aurora Dünya, Jüpiter ve Satürn'de görmeye alıştığımızdan belirgin şekilde farklı. Neptün'ün auroraları, gezegenin yalnızca kuzey ve güney kutuplarında değil ekvatoru civarında da görülüyor. Bu durum, Neptün’ün manyetik ekseninin kendi etrafındaki dönme eksenine göre 47 derece eğik olmasından kaynaklanıyor. Güneş’ten gelen yüklü parçacıkların önemli bölümü manyetik kutuplardan girmeye çalışarak atmosferle etkileştiğinden, auroralar Neptün’ün ekvatoru civarında (coğrafi kutupların uzağında) görüntülendi.[1]

0
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close