Sosyal Medya Kullanıcılarının %70'i, Bilim Haberlerinin Sadece Başlıklarını Okuyup, İçeriği Okumadan Yorum Yapıyor!
Yeni yapılan bir çalışma, insanların %70'inin bilim haberlerinin sadece başlıklarını okuduktan sonra, içeriğe hiç bakmaksızın yorum yaptıklarını gösterdi. Çoğunun yaptığı tek şey, başlığı okumak, "paylaş" butonuna basmak ve sonrasında, söyleyeceği bir şey varsa yorumlara girişmek...
Yeni yapılan bir çalışma, insanların %70'inin bilim haberlerinin sadece başlıklarını okuduktan sonra, içeriğe hiç bakmaksızın yorum yaptıklarını gösterdi. Çoğunun yaptığı tek şey, başlığı okumak, "paylaş" butonuna basmak ve sonrasında, söyleyeceği bir şey varsa yorumlara girişmek...
Evet, aynı şeyi iki kere yazdık. Ama sadece buraya kadar okuyanlar bunun farkında.
Çalışmayı yapan uzmanların tek yaptığı, Facebook kullanıcılarının sadece %30'unun içeriğe de baktıktan sonra yorum yaptıklarını doğrulamak oldu. Ama aslında araştırmacılar bunu da yapmadılar. Neden? Çünkü böyle bir araştırma yok, burada sadece bir mesaj vermeye çalışıyoruz. O mesajı, İngiliz Latinolog Prof. Dr. Cahill Zırvayemez, tamamen Latince olarak şöyle özetliyor:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam consectetur ipsum sit amet sem vestibulum eleifend. Donec sed metus nisi. Quisque ultricies nulla a risus facilisis vestibulum. Ut luctus feugiat nisi, eget molestie magna faucibus vitae. Morbi luctus orci eget semper fringilla. Proin vestibulum neque a ultrices aliquet.
Ancak tüm bilim insanları sonuçtan tatmin olmuş değil. Tokyo Üniversitesi Quidditch Anabilim Dalı Profesörü Dr. Oku-san Adamol Jackson şunları söylüyor:
Ben hayatımda böyle saçmalık görmedim. Belli ki birçok kaynak sırf içeriklerine tıklansın diye büyük büyük başlıklar atıyorlar. Aslında bunlar okusa, adam olacaklar. Ama okumuyorlar. Olmaz efendim! Okuyacaksınız. Sırf başlığı okumakla bilim insanı olduğunu sananlar var... %70'i evinde zor tutuyoruz resmen, okumuyorlar.
Ne dersiniz, bu paylaşım da bunu doğruluyor, öyle değil mi? Bilim haberlerinin içeriğini de okuyun! Eğer ki kaynak güvenilirse, başlıktan edinemeyeceğiniz kadar kıymetli bilgileri satır aralarından edinebilirsiniz. Eğer ki kaynak güvenilmezse, başlıkla içeriğin alakasız olduğunu görerek başlıklara kanmamayı öğrenirsiniz.
Bu haberi 10 kişiyle paylaşın. Hiçbir şey olmuyor ama çok güzel oluyor.
İçeriklerimizin bilimsel gerçekleri doğru bir şekilde yansıtması için en üst düzey çabayı gösteriyoruz. Gözünüze doğru gelmeyen bir şey varsa, mümkünse güvenilir kaynaklarınızla birlikte bize ulaşın!
Bu içeriğimizle ilgili bir sorunuz mu var? Buraya tıklayarak sorabilirsiniz.
Soru & Cevap Platformuna Git- 40
- 16
- 14
- 5
- 4
- 4
- 3
- 2
- 2
- 0
- 0
- 0
- Türev İçerik Kaynağı: The Science Post | Arşiv Bağlantısı
Evrim Ağacı'na her ay sadece 1 kahve ısmarlayarak destek olmak ister misiniz?
Şu iki siteden birini kullanarak şimdi destek olabilirsiniz:
kreosus.com/evrimagaci | patreon.com/evrimagaci
Çıktı Bilgisi: Bu sayfa, Evrim Ağacı yazdırma aracı kullanılarak 15/11/2024 04:04:36 tarihinde oluşturulmuştur. Evrim Ağacı'ndaki içeriklerin tamamı, birden fazla editör tarafından, durmaksızın elden geçirilmekte, güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Dolayısıyla bu çıktının alındığı tarihten sonra yapılan güncellemeleri görmek ve bu içeriğin en güncel halini okumak için lütfen şu adrese gidiniz: https://evrimagaci.org/s/4414
İçerik Kullanım İzinleri: Evrim Ağacı'ndaki yazılı içerikler orijinallerine hiçbir şekilde dokunulmadığı müddetçe izin alınmaksızın paylaşılabilir, kopyalanabilir, yapıştırılabilir, çoğaltılabilir, basılabilir, dağıtılabilir, yayılabilir, alıntılanabilir. Ancak bu içeriklerin hiçbiri izin alınmaksızın değiştirilemez ve değiştirilmiş halleri Evrim Ağacı'na aitmiş gibi sunulamaz. Benzer şekilde, içeriklerin hiçbiri, söz konusu içeriğin açıkça belirtilmiş yazarlarından ve Evrim Ağacı'ndan başkasına aitmiş gibi sunulamaz. Bu sayfa izin alınmaksızın düzenlenemez, Evrim Ağacı logosu, yazar/editör bilgileri ve içeriğin diğer kısımları izin alınmaksızın değiştirilemez veya kaldırılamaz.