Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Bu soruya yönlendirilmiş başka bir sorudan geldiniz: Yeni bir dil öğrenmek için neler gerekli?
Namiq Memmedzade
Namiq Memmedzade
1,269 UP
Üye
17

Dil öğrenmenin en kolay yöntemleri nedir?

854 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
13 Cevap
Fahri Cem Uçar
Fikrim var.
Orijinal Soru: Yabancı dil öğrenmenin en kısa ve kolay yolu nedir?

Bunlar sana yardımcı olabilir:

Kelimeleri ve cümleleri tekrarlayın: Öğrenmek istediğiniz dildeki kelimeleri ve cümleleri tekrarlamak, dil öğrenmenin en temel yollarından biridir. Yeni kelimeleri öğrenirken, kelimenin telaffuzunu tekrarlamak ve anlamını hatırlamak için kelimeleri örnek cümlelerle birlikte kullanmak faydalıdır.

Tüm Reklamları Kapat

Dil pratiği yapın: Dil öğrenmenin en önemli yollarından biri de pratiktir. Kendinize farklı durumlarda kullanabileceğiniz cümleler oluşturun ve her fırsatta yeni dilde konuşmaya çalışın. Ayrıca, öğrenmek istediğiniz dilde yazılmış metinleri okuyun ve anlamaya çalışın.

Dil öğrenme materyalleri kullanın: Dil öğrenmek için birçok kaynak vardır. Dil öğrenme materyalleri, öğrenmek istediğiniz dili öğrenmenize yardımcı olabilir. Dil öğrenme uygulamaları, kelime kartları ve dil öğrenme kitapları, yeni bir dil öğrenmek için harika kaynaklardır.

Tüm Reklamları Kapat

Kelime ezberleme teknikleri kullanın: Yeni kelimeler öğrenmek zor olabilir, ancak bazı kelime ezberleme teknikleri işinizi kolaylaştırabilir. Örneğin, bir kelimeyi bir nesne veya bir kavramla ilişkilendirerek hatırlamaya çalışabilirsiniz. Böylece o kelimeyi hatırlamak için o nesneyi düşünerek hatırlamak daha kolay hale gelir.

Düzenli olarak öğrenin: Dil öğrenmenin en önemli yollarından biri düzenli olarak öğrenmektir. Düzenli bir şekilde yeni kelimeler öğrenmek, konuşma pratiği yapmak ve okumak, yeni bir dil öğrenmek için en önemli adımlardan biridir. Kendinize bir öğrenme programı belirleyin ve her gün belli bir süre dil öğrenmeye çalışın.

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Türkşah Utku Altuntaş
Birkac dili anlayabiliyorum
Orijinal Soru: Nasıl en hızlı dil oğrenebilirim?

Öncelikle dil öğrenmek için kendinizden emin olmanız lazım bu konuda belli bir seviyeye geldikten sonra temel oluşturduktan sonra yani hangi dili öğrenmek istiyorsanız o dilden kitaplar filimler veya videolar tüketmek sizin öğrenme sürecini hızlandıracaktır bir yere gittiğinizde mesela market diyelim markette konuştuğunuz şeyleri hangi dili öğrenmek istiyorsanız ona çevirin aynı zamanda bol bol pratik gerektiren bir iş olduğunu söyliyebilirim

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tehmez Muradov
Bilimsever
Orijinal Soru: Yeni bir dil öğrenmeyi kolaylaştıran şeyler nelerdir?

Yeni bir dil öğrenmenin kolaylaştırılması için birçok yol vardır. Bunlar arasında en önemlileri şunlardır:

Düzenli pratik: Düzenli olarak dil öğrenmenin her yönünü çalışmak, dilin kalıplarını ve sözcüklerini hatırlamanıza yardımcı olur.

Tüm Reklamları Kapat

Konuşma pratikleri: Konuşma pratikleri ile dil öğrenmenin en önemli yönlerinden biridir. Konuşma pratikleri ile dilin kurallarını ve söylemini öğrenirsiniz.

İçerik öğrenme: İçerik öğrenme, dil öğrenirken kullanabileceğiniz dilin gerçek dünya uygulamalarını öğrenmenizi sağlar.

Tüm Reklamları Kapat

Kullanımının yanı sıra dilin kültürünü öğrenmek: Bir dilin kültürünü öğrenmek, dilin kullanımını anlamanıza ve kullanmanıza yardımcı olur.

Konuşma partneri: Konuşma partneri ile dil öğrenmenin, dilin doğal bir şekilde kullanılmasını öğrenmenizi ve konuşma becerilerinizi geliştirmenizi sağlar.

Uygun materyaller: Dil öğrenirken uygun materyaller kullanmak, dilin kurallarını, söylemini ve sözcüklerini daha kolay öğrenmenizi sağlar.

Keyif alın: Dil öğrenirken keyif alın, çünkü dil öğrenirken zevk almak daha iyi sonuçlar verecektir.

Tekrar etmek: Sürekli tekrar etmek, dilin kalıplarını, sözcükleri ve söylemini daha iyi hatırlamanıza yardımcı olur.

Destek almak: Dil öğrenirken destek almak, dil öğrenmenizi kolaylaştırır ve daha hızlı ilerlemenizi sağlar.

Dil çevirisi uygulamaları: Dil çevirisi uygulamaları, dilin kurallarını ve sözcüklerini hızlı bir şekilde öğrenmenizi sağlar.

Bu yollar, dil öğrenmenin kolaylaştırılması için etkili bir yoldur. Ancak, herkes için en uygun yol farklı olabilir, bu nedenle kişisel tercihlerinize ve öğrenme tarzınıza göre bu yolları deneyebilirsiniz.

Tüm Reklamları Kapat

Dil öğrenme konusunda birçok kitap mevcuttur. Bu kitaplar dil öğrenme teknikleri, dil öğrenme yolları, dil öğrenme psikolojisi, dil öğrenme metodları ve dil öğrenme stratejileri gibi konuları ele alır. Örnek olarak;

"Fluent in 3 Months: How Anyone at Any Age Can Learn to Speak Any Language from Anywhere in the World[1]" by Benny Lewis

"The Language Learning Blueprint: How to Build Your Own Personal Language Learning System" by Olly Richards

"How to Learn Any Language: Quickly, Easily, Inexpensively, Enjoyably and on Your Own" by Barry M. Farber

Tüm Reklamları Kapat

"The Polyglot Project: How to Learn Any Language" by Richard Simcott

"The Power of Bilingualism" by Judith Kroll

"The Only Grammar Book You'll Ever Need: A One-Stop Source for Every Writing Assignment" by Susan Thurman

"The Everything Learning German Book: Speak, write, and understand basic German in no time" by Ed Swick

gibi kitapların yanı sıra dil öğrenme konusunda yazılmış birçok elektronik kitap da mevcut. Bu kitapların arasından kendinize en uygun olanı seçerek dil öğrenme yolculuğunuzda size rehberlik edebilir.

Kaynaklar

  1. B. Lewis. (2014). Fluent In 3 Months: How Anyone At Any Age Can Learn To Speak Any Language From Anywhere In The World. ISBN: 9780062282699. Yayınevi: HarperOne.
  2. Resources In Education. (1998). Resources In Education.
  3. Black Belt. (1999). Black Belt.
  4. R. M. P. Foster. (1998). The Power Of Language In The Clinical Process: Assessing And Treating The Bilingual Person. ISBN: 9780765701794. Yayınevi: Jason Aronson.
  5. S. Thurman. (2003). The Only Grammar Book You'll Ever Need. ISBN: 9781580628556. Yayınevi: Adams Media.
  6. S. Thurman. (2003). The Only Grammar Book You'll Ever Need. ISBN: 9781440519260. Yayınevi: Simon and Schuster.
  7. G. Woods. (2009). Englische Grammatik Für Dummies. ISBN: 9783527705054. Yayınevi: Wiley-VCH.
  8. J. Welch. (2016). Der Real-Life Mba. ISBN: 9783864148675. Yayınevi: Redline Wirtschaft.
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Mustafa Demiryürek
deneyimliyim
Orijinal Soru: En kolay şekilde yabancı dil nasıl öğrenebilir?

yabancı ülkede yaşama şansın yoksa biraz gramer bilgisinden sonra kelime çalışmanı tavsiye ederim. kelime hazneni geliştirdikçe yolda gördüğün olayları iç sesinle İngilizceye çevir ve bu alışkanlık olsun. insan en fazla zamanı kendisiyle konuşarak geçirir. İngilizceyi en çok zaman ayırdığın şeyin ortasına koy. Takside giderken ekmek kuyruğunun önünde bekleyen insanları gördün diyelim. bunu öğrendiğin kelimelerle anlatmaya çalış. ilk başlarda bunun çok faydasını göreceksin çünkü dili tam bilmediğinden konuyu dolambaçlı anlatma yolunu seçeceksin. direkt cümle kurmaktansa ülkede ekonomik kriz var diyeceksin. sonra bu insanları etkiliyor diyeceksin. böylece basit kelimeleri devamlı tekrar ettiğin için sağlam ezberleyeceksin.

ben pek çok şey denedim, film vs. en çok buydu beni ileri götüren. biraz akıl hastalığı gibi görünüyor ama değil. herkes kendisiyle konuşur. sen bunu mümkün mertebe ingilizce yapmaya çalış. ancak dediğim gibi belli bir gramer bilgisi + kelime dağarcığından sonra. önce bunları kolaydan hallet sonra başla. en içinden çıkamadığın durumlarda sözlüğe de bak elbette. yeni öğrendiğin kelimeyi devamlı kullan sonra.

Tüm Reklamları Kapat

5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Sadece İnsanım
Sadece insan
Orijinal Soru: Kendimi dil öğrenme konusunda nasıl geliştirebilirim?

Yabancı dil öğrenmek isteyen kişiler olabildiğince öğrenmek istediği dile maruz kalmalıdır. Bundan dolayı çevirebileceğin her şeyi öncelikle öğrenmek istediğin dile çevirmelisin. Tabi sadece bu yetmez. Yabancı arkadaşlar edinip bunlarla KORKMADAN, yanlış yapa yapa konuşmalısın. Bazı programlar ve sitelerde yabancı arkadaşlar edinebilirsin. Yabancı dil sınavlarına girmeyeceksen şu an için öğreneceğin dilin kurallarını bilmene ihtiyaç yok diye düşünüyorum. Fakat şimdilik. Onları da mutlaka öğrenmen gerekiyor fakat öncelikle temel şeyleri bilmeye ve günlük hayatta konuşabilmeye ihtiyacımız var. Sevgiler umarım başarılı olursun.

604 görüntülenme
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close