Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
3

Yazılıma ilk adımı Java ile attım sizce doğru bir adım mı ?

yazılım ve kodlamaya ilk adım ve öğrenme
3,727 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Ferhat Demir
Bilgisayar mühendisi

Merhaba Emre Karataş;

Aslında Java ile başlaman hem iyi bir seçim ve aynı zamanda kötü bir seçim olabilir.İlk önce neden iyi seçim,çünkü Java günümüzde popüler bir dil ve kullanım alanı geniş.Bu nedenle Java'yı öğrenirseniz sizin için çok büyük bir donanım olur.

Şimdi neden kötü seçim olabilir onuda anlatayım, Java çok katmanlı ve karmaşık() bir dildir.Ayrıca sentaksı(Söz dizimi) öğrenmesi kolay değildir.Sentaks demek; kodu yazma kuralları kısaca.Programlama mantığını bu şekilde kavramak seni yorabilir.

Tüm Reklamları Kapat

Sana önerim Python ile başlaman ,çünkü Python çok çabuk öğrenilebilen bir sentaks ile kuruludur.Bu basit bir dil anlamına gelmez tabiki.Python da en az Java kadar bir çok alanda kullanılıyor ,ve hatta Python günümüzde en çok kullanılan programlama dilidir.En azından Python ile programlama mantığını sıkılmadan hızlıca öğrenebilirsiniz.

Son olarak İngilizce öğrenmenizi öneririm .Çünkü yazılım alanında çok önemli kaynak, dökümanlar ve çalışmalara İngilizce de yazılmıştır.Bu size çok katkısı olur ileri ki aşamalarda.Başlangıç olarak Türkçe kaynaklar yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Yazacaklarım bu kadar ,Başarılar dilerim.

1,059 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Wep Sitesi. (30 Temmuz 2020). Alındığı Tarih: 30 Temmuz 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  2. Yazar Yok. Youtube. (30 Temmuz 2020). Alındığı Tarih: 30 Temmuz 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Arkady İlyesevych
Siber Güvenlik Uzmanı, Python Yazılımcısı

Merhaba, ilk öğrendiğim dil Java'ydı. Tamamen özel ders alıp daha sonra hiçbir şey öğrenmediğimi anlayınca ellerimi kirletip öğrenmiştim. Syntax yapısı yani kod yazımı karmaşık gibi görünebilir bu gözünüzü korkutmasın. En isabetli dillerden birini öğrenmeye başladınız. Sebepleri ise oldukça fazla. Görsel arayüze sahip çok güçlü programlar yapılabiliyor. Bir çok farklı platform da kullandığı teknoloji ile çalışabilir. Yani ister GNU/Linux ister Windows isterse uzay roketlerinde, platformdan bağımsız. Android üzerinde uygulama geliştirmek için en ideal dillerden. Düşünün C# öğreniyorsunuz ama sadece Windows üzerinde çalışan program yapıyorsunuz, Python öğreniyorsunuz ama exe'ye çevirmek bile ayrı bir durum. İş imkanı olarak hep aranan türde bir programcı olacaksınız.

Programlama da yapılan en büyük hatalar ise İngilizceye yeterli zaman ayırmamak, sürekli farklı programlama dilleri deneyerek programlamadan kendini soğutmak, elleri kirletmeden öğrenmeye çalışmak ve sürekli olmamak.

Harika bir dil ile başladınız. O kadar çok artısı var ki saymakla bitmez. Siz yeter ki öğrenin pes etmeden öğrenin.

Tüm Reklamları Kapat

859 görüntülenme
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close