Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Koray Kahraman
Üye 30 Ekim 2023 4 Cevap
5

Yapay Zeka geliştirmek istiyorum, hangi programlama dilini öğrenmemi önerirsiniz?

1,676 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
4 Cevap
Mislina Novell
bazı programlama dillerini biliyorum. 30 Ekim 2023

Bu konuda herhangi bir programlama dilini seçebilirsin, ancak Python genellikle yapay zeka alanında en çok tercih edilen dildir. Özellikle yeni başlayacaksan kesinlikle Python ile başla. Diğer önere bileceğim diller çok daha karmaşık programlama dilleri. ( R, Java, C++, Julia, Lisp, Prolog v.b)

Neyse biz dönelim Python konusuna. TensorFlow, PyTorch gibi popüler yapay zeka çerçeveleri de Python üzerinde geliştiriliyor. Buna ek olarak, Python, okuması ve yazması kolaydır ve birçok yapay zeka kütüphanesi ve çerçevesi için destek sunar. Python, yapay zeka geliştirmek için önerilen bir programlama dilidir. Ancak, yapay zeka alanı geniş bir alan olduğundan, öğrenmeye başlamadan önce belirli bir konuyu (örneğin, görüntü işleme, doğal dil işleme, robotik) seçmekte fayda var. Şahsen, Başlangıçta Python'u öğrenmeni öneririm, çünkü yapay zeka topluluğunda bu dilin öğrenme kaynakları bolca var. Python öğrenirken, yapay zeka ve makine öğrenme konularına da odaklanarak ilerleyebilirsin. Bol şans!

Tüm Reklamları Kapat

320 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
4
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
İrem Kaplan
İrem Kaplan
132K UP
Kulaktan dolma bilgiler 30 Ekim 2023

Ben de çok kez merak sarmıştım, hep bu konuda bilgili kişilere senin sorunu sorduğumda aldığım cevabı paylaşmak istiyorum.

Öncelikle eğer bilmiyorsan web tasarım öğrenerek başlamalısın, ardından zaman kaybetmek istemiyorsan her dile biraz biraz bakıp hangisi senin için daha keyifli gelirse ona bakmalısın. Hepsi aynı görevi görüyor zaten ama içleri farklı, kodlar benzer ama farklılıklar var tam açıklayamasam da o yüzden hepsine azıcık hakim olup kendin seçersin baktın o program işini görmedi değiştirmek istediğinde neye ihtiyaç duyduğunu daha iyi bildiğin için daha kolay tercih yaparsın ve başlayacağın zaman 0 olmazsın. Farklı kısımları öğrenirsin, zaten o aşamada az da olsa o dili biliyorsun ve kod yazmaya da hakimsin. Kolaylıkla halledersin.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Tüm Reklamları Kapat

277 görüntülenme
3
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Fяactal .
Fяactal .
25K UP
Bilgisayar mühendisiyim 1 Kasım 2023

Bu soruya klasik cevap Python. Buna ek olarak veritabanı yönetimi için SQL de öğrenmelisin. Son zamanlarda Julia dilinin de yapay zeka ve diğer bilimsel hesaplamalar için kullanımı yaygınlaşıyor. Ama bu sahada ilerlemek istiyorsanız bir programlama dilinden fazlası gerekiyor. Yüksek matematiğe hakim olmak gerekiyor.

262 görüntülenme
3
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Barış Aydoğdu
Yazılım Mühendisi 6 Kasım 2023

Bu soru için en popüler ve mantıklı cevap genel olarak Python olacaktır. Python'un kendince çok avantajı olduğu gibi belirli dezavantajları da bulunmaktadır. Bunlardan biri de -gerçekten yavaş denecek kadar yavaş olmasa da- hızdır. Eğer Python'dan farklı bir dil arıyorsan, sana önerim özellikle Yapay Zeka için geliştirilmiş olan, Mojo'ya bakmandır. Mojo'nun sana en iyi faydası Yapay Zeka için geliştirilmiş olması ve Python'a göre çoğu durumda daha yüksek hızlar sunması olacaktır. Kendi deneyimlerime göre de Mojo çoğu durumda Python'a göre çok daha verimli bir dil durumunda.

200 görüntülenme
1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close