Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Emre Evrim
Emre Evrim
45K UP
Üye
0

Veri hırsızlığını nasıl önlüyorlar?

179 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Cebrail Kudüs
Cebrail Kudüs
4,715 UP
Üniversite Okuyorum

Bilgisayarlarınızın ve mobil cihazların virüs saldırısına uğramasını engellemek için sıkı kötü amaçlı yazılımdan koruma yazılımlarının kullanılması son derece önemlidir. Ancak, cihazlarınızda saklanan bilgileri düzenli olarak yedeklemeniz de akıllıca bir önlem olacaktır. Cihazlarınız hiçbir zaman kötü amaçlı yazılımlardan etkilenmeyecek olsa bile sabit disk veya diğer bileşenlerde oluşan arızalar değerli bilgilerinize erişmenizi zorlaştırabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda verilerinizi yedeklediğiniz için çok memnun olabilirsiniz.

Kaspersky Lab, bilgisayarları ve mobil cihazları koruyabilen çok çeşitli birinci sınıf kötü amaçlı yazılımdan koruma ürünleri sunar. Bazı Kaspersky ürünleri, veri yedekleme ve çevrimiçi yedekleme özellikleriyle birlikte, siber suçluların banka hesabınızın veya çevrimiçi alışveriş hesaplarınızın parolalarını çalmasını önlemeye yardımcı olan benzersiz Kaspersky Safe Money teknolojisi gibi özel teknolojiler de içerir.

Veri hırsızlığına karşı şirket çalışanlarını ve bireysel kullanıcıları uyaran Tursun, veri hırsızlarından korunmak için izlenmesi gereken 5 önemli adımı sıralıyor.

Tüm Reklamları Kapat

1. Bilgisayarlarınıza etkili bir anti-malware yazılımı kurun. Kendinizi veri hırsızlarına karşı korumanın ana yolu, bilgisayarınıza iyi yazılımlar yüklemektir. Bu tür yazılımlar, cihazlara erişmeye çalışan veri hırsızlarını algılayarak büyük hasarların önüne geçiyor.

2. Cihazlarınızda tarama koruması kullanın. Veri hırsızlığı gibi kötü niyetli yazılımların çoğu güvenli olmayan web sitelerinden cihazlara yayılıyor. Bu tür web sitelerine ziyareti kısıtlayan tarama koruması, veri hırsızlığına karşı kullanıcıları uyarıyor.

3. Bankacılık işlemlerinizde dikkatli olun. Veri hırsızlığının en yaygın nedenini maddi kazanç oluşturuyor. Cihazlarda kullanılan banka bilgilerini otomatik tanımlama altında cihazlara kaydetmek hackerlerin işini kolaylaştırıyor.

4. Şifre yöneticisi kullanın. Şifre yöneticileri, kişisel şifre verileri cihazlara girilse bile kullanıcıları koruyor. Şifrelerin çalınması durumunda suçluların tüm hesaplara değil, yalnızca bir hesaba erişim sağlamasını sağlayarak büyük tehditleri azaltıyor.

5. Çok faktörlü kimlik doğrulama adımlarını kullanın. Cihazlara girilen banka bilgileri gibi kişiler veriler, hackerlerin en önemli odak noktasında yer alıyor. Çok faktörlü kimlik doğrulamaları, şifreler çalınsa bile kullanıcıların şifrelerine ek olarak diğer bilgilerini doğrulamalarını isteyerek kullanıcıları koruyor.

Kaynaklar

  1. Selim ÖZTÜRK. Veri Hırsızlığının Önenme Yolları. (11 Temmuz 2021). Alındığı Tarih: 11 Temmuz 2021. Alındığı Yer: Hürriyet | Arşiv Bağlantısı
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close