Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
3

Şu anda yaşayan ara tür formları nelerdir?

373 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
İlhan Taşlı
EA Akademi Okuru

Ara tür, geçiş formu olarak isimlendirdiğimiz şey, aslında bizim tamamen zihnimizden uydurduğumuz, daha anlaşılabilir olması için kullandığımız kavramlardır.

Canlıların, geçmişten günümüze evrimleşerek nasıl bu hale geldiklerini anlayabilmemizi kolaylaştırır. Kendimizden örnek verelim; yaklaşık 1 milyon yıl sonra fiziki ve biyolojik işleyişimiz bambaşka bir halde olabilir, bu durumda, günümüz Homo Saphiens türünü ara form olarak düşünebiliriz. Yani etrafınızda gördüğünüz, böcek, bitki, memeli, deniz canlısı ve diğer ne varsa hepsi, ara tür veya geçiş formudur.

Evrim bilinci olmayan, fakat sürekliliği olan bir süreçtir. Yeraltına doğru sızan bir su gibi düşünün. Yol bulduğu yere doğru akar, bir engele geldiğinde veya farklı yollar bulduğunda çatallaşır veya ikiden fazla yöne doğru hareket eder. Bu süreç hiç durmaz. İnsan hayatı çok kısadır ve durumu gözlemlemesi zordur. Eldeki bilimsel kanıtlar (fosiller gibi) evrimin ne şekilde işlediği ve mekanizmaları hakkında fikirler verir.

Tüm Reklamları Kapat

Geçmişten günümüze canlı türlerinin tek bir atadan meydan geldiğini ve pek çok türün nasıl evrimleştiğini biliyoruz. Bu süreçler günümüzde de devam ediyor ve canlılık olduğu sürece devam edecektir.

4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Muharrem Aydın
Muharrem Aydın
3,248 UP
Biyolog

Mesela bu konu için yunusları balinalari ve yunusgiller grubundan olan orkalari verebiliriz örnek olarak ilk önce balinalar kara hayvani olan pakicetustuler örnek verirsek sonra biraz evrimleserek Ambulocetus sp olan bir ara türe evrimlesti ve balinaların atası olan bu tür daha çok suda vakit geçirerek hayatını gecindirdi ve daha adapte oldu bu adaptasyonlar zamanla mutasyonları (yararlı) mutasyon da evrimi getirerek dorudonlari meydana getirdi istersen fotoğrafları var internette bak bi iyi olur nerde kaldık dorudonlar artık bacaklarını su dışında kulanamaz hale geldi için artık pakicetuslarin yani balinalarin birdaha karayla alakaları kalmadı dorudonlar bu su ile daha fazla haşır neşir oldukça işte bu sucul ikinci araturumuzde evrimin tozlu sayfalarına karıştı şimdi ise günümüzdeki balinara gelirsek o kaldı bir yani anliyacagin bu canlı ilk kara hayvani olan bir canlı iken evrim ile iki aratur ve en son evresi kaldi

Bilmiyorum çok uzun oldu birde görsel ve bilgi için internet ve Wiki kullan orda daha fazla ve güzel anlatmışlar birde kendi alanım olunca fazla fazla yazdım biraz kusura bakmayın

Tüm Reklamları Kapat

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close