Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Abdülsamet Urtekin
Üye
1

Sizin açınızdan dünya nasıl, ne anlam yüklüyorsunuz?

396 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Esat Kudret
Akıl yürütmeyi öğrenmeye çalışan bir öğretmenim.

YUVAMIZ…

Hele ki dışına çıkmayanın gerçek kıymetini bilemeyeceği eşsiz bir yuva...

Benim açımdan dünya, uçsuz bucaksız bir evrende, olası tek evimiz. Ve ne yazık ki sahip olduğumuz nice istisnai şey gibi kıymetini pek bilemediğimiz, hor kullanıp bindiğimiz dalı kesercesine tükettiğimiz doğum yerimiz.

Tüm Reklamları Kapat

Bunu, içindeyken anlayabilmek cidden çok zor. Bu nedenle bu yuvaya yürekten bağlı olan herkes, herkesin bir kere de olsa bu yuvaya dışından bakma imkanına sahip olması için çabalamalı.

Küçücük bencil dünyalarımız ne denli yavan, bizlerin ne denli sıradan ve evren nazarında bu yuva olmadan ne denli yalnız ve çaresiz olduğumuzun başkaca idrak yolu yok sanırım.

Hele ki yavan yaşam koşuşturması içinde, kendimizi evrenin merkezi , hatta tanrıların dahi bizlerin yüzün suyu hürmetine var olduğu avuntusu ve her şeyin bizim için yaratıldığı iflah olmaz yanılgısı ve kibri ile; aramıza koyduğumuz sınırların, dayattığımız akla ziyan kuralların, türümüz başta olmak üzere bencil kapsama alanımıza girmeyen her şeye karşı onanmaz, iflah olmaz yıkıcılığımızın cenderesinde bu, hayati bir öneme sahip.

Bu öyle bir yuva ki; dışına bir defa bile çıkan sevdalılarına; "benim köyüm, şehrim, ülkem, kıtam" düşüncesinden ve roketin yükseliş hızı ile paralel bir hızda ve hep birlikte, aynı anda ve ona bakarken bir ağızdan ve önceden anlaşmaksızın" Dünyamız" dedirtecek denli güzel, minik bir mavi bilye. Çok daha fazla kıymeti ve özeni hak eden ana kucağı...

Tüm Reklamları Kapat

Öyle ki; her şeye rağmen yarına dair umudumuzu diri tutan ve her umutsuzluğu yasak kılan düşlerimizin yeşerdiği eşsiz ve bereketli toprakların, evrenimizde varlığından emin olduğumuz bilinen tek adresi...

Dahası; türümüz KAYNAKLI OLUP ona mal edilen her tür olumsuzluk, hüsran, yıkım ve umutsuzluk için, “müsebbibi ben değilim ve fakat size rağmen sizin için direniyorum” diyecek kadar da mütevazı bir yuva, yuvamız…

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Ömer Bodakçi
Kitap okurum ne diyeyim.

Dünya benim için kendi tercihimle gelmediğim, gözümü açtığımda kendimi içinde bulduğum, ebeveynlerimin bilinçli veya bilinçsiz üreme arzusu sonucu oluştuğum, kimi zaman kendimi en derininde hissettiğim kimi zaman ise kendimi hiçbir zaman ait hissedemeyeceğim, diğer insanlar ve toplulukların hırsları, inançları ve istekleri doğrultusunda biçimlenmiş, o hırs, inanç ve istekler içinde kendi yolumu aradığım, bazen başka insanların yollarına girdiğim, bazen kendimi kendi yolunu çizerken gördüğüm, güzellikler ve engellerle dolu yaşam ve aynı zamanda ölüm alanı.

3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Aziz Abdullayev
Felsefe Meraklısı

Dünyadan kastımız hayatın anlamıysa, hayat zaten anlamsız, ve bu anlamın olmadığını şuanda bilimde söylemek zorunda kalıyor. Bir çoğumuzun da bildiği gibi "dinler" "siyasi görüşler" ve say say bitmez bir çok sistemler hayata anlam katmak için yaratılmışdır, çünkü buna mecburuz, zira eğer bu anlam yüklenmesi olmasaydı bir çok kişinin hayatı Rus felsefi romanlarından farksız olurdu.

Hayata anlam yüklemek zorundayız, fakat bu anlam herkesin hayat kalitesi, yaşam tarzı, yaşadığı coğrafya ve s olarak değişiklik gösterir, bazı insanlar için hayatının anlamı ailesidir, bazıları için işi ve say say bitmez bu liste, kim nerde kendini rahat güvende hiss ede biliyorsa odur bence.

Tüm Reklamları Kapat

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close