Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
İsmail Güner
Üye 1 hafta önce 2 Cevap
4

Sizce 2024 nobel ödüllü bilim adamlarının yapay genel zeka yani yapay süper zeka hakkındaki tahminleri doğru olabilir mi Demis hassabis ve geoffrey hinton?

Hassabis 27 nisan da AGI için Belki beş ila 10 yıl varız. Bazıları daha kısa diyor. Şaşırmam dedi geoffrey hinton 26 nisan da 10 yıl veya daha az sürede yapay süper zekâ (ASI) gelebilir dedi.Sizce bu yapay zeka üzerinden 2024 yılında nobel alan 2 bilim adamının en güncel ifadeleri doğrumu? çok yakın zamanda AGI ve ASI gelebilir mi
356 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Yusuf Bulut
Yusuf Bulut
43K UP
öğrenciyim 17 saat önce

Tahminler ya da iyimserliğin önemi bir yana, bence Demis Hassabis, Geoffrey Hinton gibi isimlerin AGI, kısaca yapay genel zeka ya da süper zeka iddialarını ciddiye almalıyız. Çünkü bu insanlar hem teoride hem pratiğinde yapay zekanın definisyonunu zorlayan kişiler. Alta imzaladıkları bulunmaz bir fırsat olan derin öğrenme tabiri özbeöz AGI sınırlarını tanımlama bilimsel sezişinin bir ifadesiyken Hinton buna dair uyarıları, en azından son yıllardaki AG I’nın doğası açıklamak için biraz kilit indiriminin bir sonucudur. DeepMind gibi bir oluşumla dünyayı değiştiren AGI inşa etmeye çalışan bir şirket. Yani mühendislik değil, bilişsel ve felsefi bir şey. Ancak, aynı zamanda, bilhassa dikkatli olmalıyız. Bilimde geleceği öngörmek pek kolay değildir. AGI: insan aklen, etiketlerde ve irade gibi kesin özelliklerine benzemek: gelecek birkaç yıl içinde yasal mı? Teknik ilerleme hızına bakarsak, mantıklı olabilir. Ama sorun, sadece binmek ya da modelleme boyutuyla ilgili değil. AGI, meblağı algılama kabiliyetine sahip olacak.

0
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Cankut İşçi
15 yaşında bir İnsanım (sizin gibi) 6 gün önce

Bence buna tam olarak cevap verilemesede ben 10 yıldan daha uzun süre sonra bu teknolojiye ulaşılabileceğine inanıyorum. Tarihe bakarsak şu anda işimize yarayan şeylerin çoğu bir tesadüf ile yada bir kaza ile oluştu. Mesela penisilinin bulunuşuna bakarsak Alexander Fleming penisilini laboratuvarında tesadüfen bulmuştur.

Tarih bunun gibi birden fazla örnekle doludur ama buda demek olmuyor ki kısa süre içerisinde bu teknolojiye erişebiliriz, aksine ben bunun yakın zamanda olamayacağına inanıyorum. Teknoloji ne kadar hızlı gelişiyor olsada hala yapay zeka konusunda sorunlar yaşıyoruz. Mesala bilgilerini redditten alan bir yapay zeka ön izlemesi geliştirmeyi denemişti. Sonuç redditin yapay zekaya yanlış bilgiler vermesiyle sonuçlanmıştı. Eğer depresyonda olduğunuzu söylerseniz size bir köprüden atlamayı öneriyordu. Hatta Porçay`ın bunun hakkında bir videosu bile var.

Yapay zeka geliştirmesi çok pahalı (milyarlarca dolardan bahsediyorum) manipülasyona çok açık bir teknoloji ve halledilmesi gereken çok fazla problemleri var. Sonuç olarak daha yapay zeka konusunda hala çok sorunlar yaşıyoruz.

Tüm Reklamları Kapat

İnsanlar olarak sürekli gelişmeyi daha fazla şeyler başarmayı hayatını kolaylaştırmayı ister ve bazen bu istek bizim çokta gerçekçi olmayan hayaller kurmamızı sağlar. Bu çok doğaldır bunların bazılarını başarmış olsak da hala kat edecek çok fazla düşünemeyeceğimizden fazla yol var.

1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close