Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
2

Sars-cov-2 virüsü hava keselerinde yerleşik ace-2 enzimlerine tutunarak inflamasyona sebep oluyorsa ace inhibütöri neden önerilmiyor?

158 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Atilla Şayan
Evrim Ağacı yazarlarından

Merhaba,

Geçtiğimiz günlerde tam bu bahsettiğiniz konuda bir makale okudum ancak şu anda bulamadım. O makaleyi bulduğum anda bir cevap daha girip, linkini buraya ekleyeceğim.

O makalede, ACE 2 reseptörlerini bloke etmenin, koronavirüsün hücreyi ele geçirmesini engellerken (ACE 2 proteininin asıl işlevini de bloke ettiği için) öngörülemeyen başka sorunlar yaratma potansiyelinin incelendiğinden bahsediliyordu. Sanıyorum bu yöntemin güvenilir bir şekilde denenmesi için zamana ihtiyaç var.

Tüm Reklamları Kapat

Bu arada cevabı okuyan diğer kişiler için daha açık yazalım;

SARS-CoV-2 coronavirüsünü çevreleyen çıkıntılar olarak gördüğümüz S (Spike) proteinleri, akciğerlerdeki hücrelerde bulunan ACE 2 proteinlerine tutunuyorlar. Virüs böylece hücremize yapışmış oluyor. Devamında virüsün diğer M (Membran) ve E (Envelope) proteinleri, hücre duvarı ile kaynaşarak içeriye yol açıyorlar ve virüsün RNA içeriği hücremizin içine giriyor.

Kabaca özetlersek; ACE 2 proteininin bir yan etki olmadan bloke edilmesi, basitçe SARS-CoV-2'nin kapıda kalması yani içeri girememesi demek.

Sevgilerimle...

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Medcram. (16 Nisan 2020). Alındığı Tarih: 16 Nisan 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  2. Yazar Yok. Tübitak. (16 Nisan 2020). Alındığı Tarih: 16 Nisan 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Günhan Özkul
Tıp Doktoru

Daha önce vermiş olduğum yanıtı ve kaynakları kopyalıyorum;

"Hastalığın patogenezi ile alakalı aşağıdaki bilgiye sahibiz;

"Dolayısıyla, SARS-CoV'nin insandan insana bulaşmalarının, virüs spike reseptör bağlanma alanı ile anjiyotensin dönüştürücü enzim 2 (ACE2) reseptörü olarak tanımlanan hücresel reseptör arasındaki bağlanma ile meydana geldiği bildirilmiştir"

Tüm Reklamları Kapat

İlaçlar hakkında da şu bilgiye sahibiz;

"Ek olarak, ACEI ve ARB'lerin kullanımının ACE2 ekspresyonunu arttıracağı ve hastanın viral konak hücre girişine ve çoğalmasına duyarlılığını artıracağı endişesi vardır"

ÖNEMLİ: Hipertansiyon hastalarının yukarıda belirttiğim ve hayvan deneylerinde gösterilmiş olan olası riskten dolayı ilaçlarını kesmesi gerekmez. Diğer taraftan hastalığa yakalanma sonrasında ilaçların kullanım durumuna hekim karar verecektir.

Umarım yardımcı olmuştur"

Sağlıkla kalın..

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Pubmed. (19 Nisan 2020). Alındığı Tarih: 19 Nisan 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  2. Yazar Yok. Jama. (19 Nisan 2020). Alındığı Tarih: 19 Nisan 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close