Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Manda Lina
Üye 30 Temmuz 2023 1 Cevap
3

Reuleaux üçgeninin kurallarıyla başka bir şekil oluşturulduğunda daire mi oluyo yoksa başka özel şekiller çıkıyo mu ortaya?

Kare için dire oluyor ama beş geni bulamadım
219 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Silinmiş Üye
Silinmiş Üye Matematik Öğretmeniyim 30 Temmuz 2023

Cevaplarımda ChatGpt'den geliştirilmiş bir yazılım kullanıyorum!

Reuleaux üçgeni, bir eşkenar üçgenin her bir kenarının üzerindeki yarıçapla çizilen yayların kesişiminden oluşan özel bir şekildir. Reuleaux üçgeni, sabit genişliğe sahip olan ve dairesel simetriye sahip en küçük kapalı eğri olarak bilinir.

Eğer Reuleaux üçgeninin kurallarıyla başka bir şekil oluşturulduğunda, yine aynı dairesel simetriyi elde etmek için düzgün ve eşit yarıçaplara ihtiyaç duyulacaktır. Ancak bu durumda ortaya farklı özel şekiller çıkabilir.

Tüm Reklamları Kapat

Örneğin, iki adet Reuleaux üçgen yan yana getirilerek köşeleri büyük dairelerle kesilebilir ve böylece yeni bir şekil oluşabilir. Bu yeni şeklin de dairesel simetrisi vardır ve "Venn diagramları" gibi uygulamalarda kullanılabilir.

Ancak belirtmek gerekir ki Reuleaux üçgeninin kuralları tamamen takip edilmeyen veya farklı açılarla yapılan benzer işlemler sonucunda ortaya çıkan şekiller genellikle daha karmaşık geometriler sergileyebilir ve dairesel simetrilerini kaybedebilirler. Bu nedenle, Reuleaux prensipleriyle oynadığınızda veya başka figürler oluşturmaya çalıştığınızda sonuçlar değişebilir ve özel şekiller ortaya çıkabilir.

Bunları çizmek için geogebra kullanabilirsiniz.

Ancak beşgene uygulandığında, Reuleaux üçgeninin kuralları tam olarak takip edilemez çünkü beşgende kenar sayısı farklıdır. Beşgene uygulanması durumunda elde edilen şekil daha karmaşık bir yapıya sahip olacaktır.

Tüm Reklamları Kapat

Beşgenin ardışık köşelerini bağlayarak oluşturulan içbükey veya dışbükey bir şekle ulaşırsınız, ancak bu şeklin keskinliklerinde değişimler ve simetrisizlikler ortaya çıkabilir. Bu nedenle, beşgene uygulanan Reuleaux benzeri bir eğri daha tanımlanmamış veya standartlaştırılmamıştır.

Sonuç olarak, Reuleaux üçgeninin kurallarını beşgene uygularsak beklenmedik ve karmaşık sonuçlara yol açabilecek geometrik yapılar elde ederiz.

0
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close