Piyasada k protein tozlarının içinde ki proteinlerin amino asit profilleri birbirlerinden farklı değerlere sahipler. A markasında glutamin 4000 mg iken b markasında 8000mg'dır veya metiyonin birinde 400 iken diğerinde 600'dür. Bu farklılıklar niye vardır ve bu farklılık problem oluşturabilir mi?
Protein tozu adı altında satılan ürünlerin içeriklerinin miktarından değil, var olmalarından kaynaklanan sorunlardan bahsetmemiz gerekir. İçeriklerin miktarlarından bağımsız, sadece kullanıyor olmak, uzun vadede ciddi sağlık sorunlarını garantilemek oluyor.
Bu konuda tozların TİCARETİNİ YAPAN odaklardan değil, nutrigenetik, sporcu hekimi, biyokimya uzmanı, vb tıbbi hekimlerin KONSENSUS ortak kararları, hiç alınmaması gerektiği yönünde. 5 yıl öncesinde ulusal kanallarda bu ifade edilemiyordu, bireysel söylemler vardı sadece. Ancak artık bütün sağlıkla ALAKASI OLAN uzmanlar, bunların tamamen ticari ve zararlı olduğu konusunda net.
Eğer bunları kullanmazsam yeterli beslenemem gibi altı medikal olarak doldurulamayacak yaklaşımlar da tıbbi anlamda geçersiz.
Eğer sporu fiziksel görünüm için yapıyorsa kişi, bu yazdıklarım ona hitab etmiyor.
Eğer sporu sağlıklı olma amacıyla yapıyorsa kişi, uzun vadede kendini gerçekleştirmede sağlıklı bir beden arzuluyorsa, her yaptığında olması gerektiği gibi sporda da TEMEL BİYOLOJİK kuralları gözetmek zorunda. Bunları anlamış, öğrenmiş uygulamaya çalışan kişiler için geçerli yazılanlar...