Her insanın kendisine özgü diğer insanlardan farklı bir kokusu bulunmaktadır. Bu koku aslında insanın benzersiz genetik yapısından kaynaklanan değişmeyen stabil kokusu ile çevresel faktörler ve metabolizmasından kaynaklanan değişken kokusunun birleşimidir.
Kendi kokumuzun temeli, hayvanların eş seçmek için kullandıkları moleküllere benzer moleküllerden kaynaklanır. İnsanlar, doku uyumluluk kompleksi proteinleri olarak adlandırılan bu molekülleri, insanlar arasında ve kendi hücrelerimiz ile istilacı patojenler arasında ayrım yapılmasına yardımcı olmak için kullanır. MHC peptitleri insan vücudundaki hemen hemen tüm hücrelerin yüzeyinde bulunur ve bağışıklık sistemine hücrelerin bize ait olduğu konusunda bilgi verilmesine yardımcı olur. MHC tipi olarak adlandırılan MHC peptitlerinin belirli bir kombinasyonu kişiye özel olduğundan, vücudun istilacı patojenleri ve yabancı hücreleri tanımasına yardımcı olabilirler.
Vücut kokusuna bakterilerin teri parçalaması neden olur ve büyük ölçüde apokrin bezleriyle bağlantılıdır. Çoğu vücut kokusu nedeni teri parçalayan bakterilerdir. Kokulu ter bezleri göğüslerde, genital bölgede, göz kapaklarında, koltuk altlarında ve kulakta bulunur.