Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Onur Zengin
Onur Zengin
63K UP
Üye
5

Ölümsüzlüğün tek çaresi robot vücutlara sahip olmaktan mı geçer?

Acı yok çekilmiyor artık kimsenin dişi Savaş yok sömürü işkence de Bir alkış kadar yakın özgürlüğün gelişi Bir evren yaklaşıyor ölümsüz ve sorunsuz Numan Ekşioğlu
697 görüntülenme
Ölümsüzlüğün tek çaresi robot vücutlara sahip olmaktan mı geçer?
Ölümsüzlüğün tek çaresi robot vücutlara sahip olmaktan mı geçer?
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
4 Cevap
Kazuya Michima
Kazuya Michima
2,334 UP
Transhümanizm ve bu alandaki bilimsel gelişmelerin takipçisi

Bence ilk etapta hayır ama ilerleyen dönem için evet. Çünkü ilk etapta sadece biyolojik olarak beyini hayatta tutabilmek önemli. Vücut ölse bile beyin hayatta olduğu sürece o kişi yaşıyor sayılabilir. Sonraki adım bilgisayar beyin arayüzü ile bu biyolojik beyni bir bilgisayara bağlamak. Burdan itibaren artık ölümsüzlük yolunda adımlarımızı hızlandırmış olacağız. Çünkü oyun sektörü de çok geliştiği için bu beyni normal dünya ile aynı şekilde birebir modellenmiş bir dünyanın içine atabiliriz. Ya da sevdikleri ile bilgisayar üzerinden konuşmasını sağlayabiliriz. Beynin yaşlanmasını yine yaşlanma karşıtı yöntemlerle geriye çevirmemiz de mümkün. Bir noktada sonra bu bilgisayarlara bağlı beyinler için vücut üretmemiz de mümkün olacaktır. Bence beyni direkt bilgisayara aktarmak yerine sadece beyin olarak yaşayabileceğimiz yöntemler geliştirmeye odaklanmalıyız.Devamında gelişen teknoloji ile beraber sadece insan beyni tarafından yönetilen makinelerle yaşayan kişilikler görebiliriz. Bu noktadan sonra çok fantastik olasılıklar mevcut. Mesela kişi beyninin anlık görüntüsü alıp bilgisayara yedekleyebilir ve ölüm durumunda bu yedekten geri dönülebilir. Ya da insan evrimi çok farklı bir noktaya giderek homo-deus gibi farklı bir tür ortaya çıkabilir. Büyük ihtimalle torunlarımız teorik ölümsüzlüğü yakalayacaklar. Bu şimdiden ufukta göründü. Ancak biz bunu görebilir miyiz emin değilim.

240 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
6
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Yiğit Kulaoğlu
Düşünür ve araştırmacı

Farelere uygulanan telomer tedavisi deneyi; telomer tedavisi uygulanan fare normal farelerden 2 kat daha uzun yaşadı.

Kanser neden oluşur: Mutasyona uğramış, bölünmeyen hücreler. = Boy uzması vb. hiç birşey yok. Yaşlanma yok.

Bu durumu biraz daha modifiye edersek ölümsüzlüğü buluruz. Ölümsüzlükten ziyade yaşlanmayı durdurmayı buluruz.

Tüm Reklamları Kapat

Ben ölümsüzlüğün bulunmasına rağmen dünya kaynakları arttığı için piyasa sürülmediğini ve saklandığını düşünenlerdenim.

Bilimsel olarak bu "bölünmeyen hücreler" ile sonsuza kadar yaşanmayacağını söyleyen varsa lütfen aydınlatsın.

7
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Sakir Yaman
Sakir Yaman
6K UP
Fizikçi

Gelecek için kesin konuşmak çok iddialı olur zira 50 yıl önce bugünler hayal bile edilemezdi. 200 yıl sonra neler olacağını kestirmek çok zor ama çok büyük gelişmeler olacağı aşikar. Ölümsüzlüğe aslında bir bedenin sonsuza kadar yaşaması değil de bilincin varlığını sürdürmesi olarak bakmak gerek. Sonuçta bizi biz yapan anılarımız yani bilincimizde kayıtlı olan veriler.

Yakın gelecek için bilinci hayatta tutma çalışmaları sanal ortama aktarabilme keşfi ile gelişeceğini düşünüyorum. Ve bir robota aktarma olayı o kadar basit bir şekilde olamayacaktır. Olsa bile sen olabilebilecek misin? Belki varlığının bilincinde olacaksın ama gerçek sen sadece bilinçle vardı demek ne kadar doğru?

Sonuçta bilincin vucudundayken bir bütün olarak hormonlarla birlikte çalışıyordu ve bu sayede öfke, sevinç, kıskançlık, hüzün... gibi duygulara sahip olabiliyordun. robot bedende bilinç bunlara sadece hatıralarıyla sahip olabilecek mi? Bir anısında çok mutlu olduğunu hatırlayacak veya üzgün, bunu analiz ederken aynı duyguları hissedebilecek mi? Öfkesnin, sevincin, hüznün, hazzın nasıl hissettirdiğini kavrayabilecek mi? Aksi takdirde varlığının bilincinde olan bir robot mu olacak sadece?

Tüm Reklamları Kapat

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Hamza Sarı
Hamza Sarı
2,322 UP
Düşünür

Peki beynimizi bilgisayara aktardığımızda bilgisayarda ki bilinç kendi bilincimiz mi olucak yoksa farklı bir benlik mi olucak aynı hatıralara sahip aynı şekilde düşünen bir benlik ve bilgisayara aktardıktan sonra aktarılan vücuttaki benliğe ne olucak o kadar fazla soru işareti var ki inasn düşünmeden edemiyor

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close