Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
2

Ölümsüzlüğü bulmaya ne kadar yakınız?

13 yaşındayım şuanda ve ölüme karşı hassasım çok rahatsız ediyor beni, tahminen belki 70 yaşına kadar yaşıcam yani belki 57 yıl daha, sizce bu kadar yıl içersinde ölümsüzlüğü bulabilir miyiz? Lütfen dinleri karıştırmayın bilimsel olarak yanıtlayınız?
211 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Ersals Krononot
Ersals Krononot
252K UP
Krononot⁸

Bilimsel olarak henüz çok yakın değiliz. Ancak şu var ki, besinlerin enerjiye dönüşme sürecinde en son nokta olan Elektron Transport Sistemi (zinciri) dediğimiz mitekondrilerin enerji santralleri, ve onların çalışma şeklini tam olarak anlamanın ölümsüzlüğün kapısı olabeileceği ifade edilmekte. Bunun evrimsel süreçte edinilmiş fabrika ayarlarıyla yakından alakası var. Sirkadiyen ritm, tek hücreliler dahil bütün canlılara kodlanmış fiziksel faaliyetlerinin güneşe bağlı seyrinin belirlenmiş halidir. Bütün canlılık güneşe göre evrimleştiği için, her tür güneşin konumuna göre, ondan gelen ışığı analiz ederek biyolojik faaliyetlerini belirler. Hormon salınımı, sindirim, avlanma, tamir-yenilenme vs vs tamamen sirkadiyen ritmin belirlediği sürelerde olmalıdır. Elektron transport zincirinin çalışması da bu fabrika ayarlarıyla uyumludur doğal olarak. Hangi istasyondan ne zaman hangi besin grubunun gireceği kabaca bilinmektedir. Metabolik artıklar, yaşlanmada en temel faktör. İşte istasyonlardan doğru zamanda doğru besin grupları girmesiyle yaşamın uzama ihtimali olduğu otörlerce ifade edilmekte. Yeni bir alan olduğu için çok net bilgi henüz yok. Ancak ölümün de, ölümsüzlüğün de bu ETSistemi ile doğrudan alakasının olduğu ifade edilmekte. İdeal hale getirilmiş bir ETS söz konusu olduğunda insan biyolojisinin ölümlü olup olmadığının sorulacağı dahi söylenmekte. Yapılan deneylerde somatik hücrenin ideal şartlarda (laboratuarda) canlılığını organizmaya göre çok uzun süreler devam ettirebilmektedir.

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close