Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye 8 Eylül 2023 2 Cevap
3

Okaryotik hucre ara gecis formu var midir?

Selam arkadaslar :Cevaplariniz icin cok tesekkurler cok yardimci oldunuz .Biyolog Michael denton demiski ;Bakteriler ile okaryotik canlilar arasinda hicbir molekuler ara form yokmus .Bu dogrumudur ?Arastirma yapiyorum .Cevaplariniz benim icin cok onemli . Bu arastirmamda yardimci olurmusunuz ?Biyolog michael denton dedigi dogru mudur?
339 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Joseph Joestar
Biyolojisever Üye 8 Eylül 2023

Mitokondri ve plastitlerin DNA'sının bakterilerden geldiği düşünülse de hücre çekirdeğindeki DNA'nın arkelerden geldiği düşünülüyor. Arkeler de bakteriler de prokaryottur, hücre çekirdekleri ve zarlı organalleri yoktur.

Aslında bugün yaşayan, ökaryot veya prokaryot olarak sınıflandırılamayan bir tür bulunmakta. Parakaryon myojinensis hem ökaryot hem prokaryot özelliklerine sahiptir.[1] Zannediyorum henüz taksonomideki yeri belirli değil.

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. Wikipedia. Unique Single-Celled Organism Of Uncertain Taxonomy. (6 Eylül 2015). Alındığı Tarih: 8 Eylül 2023. Alındığı Yer: Wikipedia | Arşiv Bağlantısı
2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Silinmiş Üye
Silinmiş Üye Biyolog 8 Eylül 2023

Gerçek bakterilerle (Eubacteria) ökaryotlar (Eukarya) arasındaki geçiş grubu arkebakteriler (Archaea) olarak bilinmektedir. 2017 yılında Nature dergisinde yayınlanan bir çalışma, filogenomik analizlerde Asgard arkelerinin ökaryotlarla ilişkili olduğunu ve genomlarının daha önce ökaryotlara özgü olduğu düşünülen proteinler açısından zenginleştirilmiştir olduğunu rapor etti. Bu arkelerin özellikle ökaryotik membran proteinlerinin çeşitli homologlarını kodladığı gösterilmiştir.[1]

Kaynaklar

  1. Katarzyna Zaremba-Niedzwiedzka, et al. (2017). Asgard Archaea Illuminate The Origin Of Eukaryotic Cellular Complexity. Nature. doi: 10.1038/nature21031. | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
4
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close