Evet. Örneğin NFT'leri anlatmakta kullanılan bilgisayar oyunu örneğini hatırlayın: Eğer hayatınızda bir süre bilgisayar oyunu oynadıysanız ve oyuna kendinizi kaptırdıysanız, özellikle de çevirimiçi (online) oyunlarda karakterinize "skin" (kıyafet) veya özel silahlar (ya da genel olarak "item"lar) almışsınızdır. İşte NFT, özünde budur! Bir düşünün: Oyunda aldığınız bir kıyafet veya silahınızın alevli olması ne işe yarıyor? Görünürde neredeyse hiçbir işe yaramıyor; ama yine de alıyorsunuz! Neden? Çünkü o oyun dünyası sizin için değerli ve bu yüzden, belki "övünmek" haricinde hiçbir işe yaramayacak olsa da, o ürünler üzerine para harcamayı göze alıyorsunuz.
Tabii sıkı oyun fanatikleri, kimi zaman "skin"lerin veya özel "item"ların karakterlere çeşitli özellikler kazandırabileceğini, dolayısıyla tamamen de işlevsiz olmadığını bilecektir. Bu, NFT için de geçerlidir: NFT olarak alınıp satılabilecek dijital ürünler, her zaman işlevsiz olmak zorunda değildir. Örneğin Burger King gibi bir firma, "altın hamburger" gibi bir NFT üretip, bunu satacak olursa, o NFT'nin sahibi ömür boyu Burger King'de ücretsiz yemek yiyebilir. Bu, o NFT'nin sahibine eşsiz bir güç kazandıracaktır.
Bilgisayar oyunu örneği boşuna verilmiyor: Daha şimdiden bazı oyunları, oyundaki ürünleri NFT olarak satmaya başladılar bile! Hatta NFT yoluyla dijital araziler satan firmalar bile var. Bunları satın alarak, tüm oyun evreninde 1 adet olan bir ürüne sahip olabilirsiniz ve bununla arkadaşlarınıza hava atabilirsiniz. Bu ne kadar "pratik" bir kullanımdır bilinmez; ancak oyun sektörünün sadece ABD'de 60.4 milyar dolarlık bir sektör olduğunu hatırlamakta fayda var.