Başka birilerinin bizim yerimize düşünmesini ve karar vermesini seviyoruz.Düşünmemeyi ve sadece emirlerine yerine getirmeyi seviyoruz çünkü düşünmek gerçekten yorucu bir eylem bu yüzden dolayı bizim yerimize düşünen,karar veren birilerini istiyoruz.Bu kişiler hayatın nasıl yaşanacağını,neyin sevilip sevilmeyeceğini,neye gülünüp gülünülmeyeceğini söylüyor bizde onlara uyuyor ve düşünmekten kurtuluyoruz.
Biraz daha biyolojik bir cevap ise memelilerin genel olarak aile saadeti bulundurması olabilir.Bir memeli olarak ailemizin koruyuculuğu içerisinde doğduk ve büyüdük bu süreç içerisinde ailemiz bize nasıl hayatta kalacağımızı öğretti,öğrendiğimiz zaman yaşadık,öğrenmediğimiz zaman ise öldük.Bu yüzden birilerinden birşeyler öğrenmeyi onları idol olarak kabul etmeyi ve peşlerinden gitmeyi kabullenip hayatımıza kattık.
Birde bu sorunun bir başka cevabı var ki bence en mantıklı cevabı budur.O kişiler bizim düşüncelerimiz ile bağdaşan şekilde yaşıyorlar örneğin sevdiğimizi sevip sevmediğimizi sevmiyorlar bizde "oha bu da bunu sevmiyormuş aynı benim gibi düşünüyor" diye düşünüp o kişi ile bir bağ kuruyoruz.(Örneği biraz güçlendirmek adına hiç tanımadığınız bir kimsenin sizinle aynı sebepten dolayı köpekleri daha çok sevdiğini düşünün bu kişiye karşı bir yakınlık hissedeceksiniz.Eğer ki bu kişi her konuda sizinle aynı sebeplerden aynı düşünüyor ise o kişiyi idolunuz olarak alıp yaptıklarını takip etmeye başlayabilirsiniz.)
Kaynaklar
- Prof. Dr. Kaan Aydos. Aile Ve Entropi. Alındığı Tarih: 2 Temmuz 2025. Alındığı Yer: jag.journalagent | Arşiv Bağlantısı