Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Akcalı Akcalı
Üye 7 Ekim 2023
1

Neden bazı insanlar bir konuyu 1 kere anlattığımızda anlamayıp yanlışına devam ediyor?

505 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Tolga 13
Tolga 13
7K UP
Öğrenciyim 7 Ekim 2023

Öncelikle herkesin hayata bakış açısı farklıdır bireyler ilk dünyaya geldikleri an itibariyle dünyaya yönelik bakış açıları ortaya çıkar kişinin dini inaçları hayat felsefeleri gibi konular içinde bu geçerlidir özellikle böyle konular yaşadığımız çoğrafyayada etki eder mesela her ülkenin mizah anlayışı toplumsal değeri farklıdır o yüzden bu gibi durumların olması gayet doğaldır benim doğru gördüğüm şeyi sen yanlış görebilirsin senin doğru dediğin şeyi ben yanlış görebilirm bu en uç örnekler içinde geçerlidir bu aynı şeyi gibi bir seri katile sence insan öldürmek doğrumu diyceğimiz gibi şahsen o insan yanlış veya doğruluk payını bile duşünmemiştir bile insanlar böyledir o yüzden kafaya takmaya gerek yok

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Moderatör Uyarısı
Kural İhlali 1 moderatör tarafından eklendi
Yapay zeka kullanıyorsanız bunu belirtmelisiniz.
0
Ayanakoji Kiyotaka
Dünya ile ilgili herşey 8 Ekim 2023

İnsanlar farklı öğrenme stillerine, iletişim tercihlerine ve bilişsel yeteneklere sahiptir. Bu nedenle, bir konuyu anlatıldığında bazı insanlar hemen anlayabilirken, diğerleri daha fazla tekrar veya farklı bir açıklama gerektirebilir. İşte bazı olası nedenler:

1. Farklı Öğrenme Stilleri: İnsanlar farklı öğrenme stillerine sahiptir. Kimileri görsel, bazıları işitsel, bazıları ise dokunsal veya deneyimsel öğrenmeyi tercih eder. Dolayısıyla, bir konuyu sadece sözlü olarak anlatmak bazı insanlar için yeterli olmayabilir.

2. Dikkat Dağıtıcı Faktörler: İnsanların dikkatini dağıtan birçok faktör vardır. Stres, yorgunluk, zihinsel gerginlik veya dikkat dağınıklığı gibi faktörler, bir kişinin bir konuyu tam olarak anlamasını engelleyebilir.

Tüm Reklamları Kapat

3. Ön Bilgi ve Deneyimler: İnsanların konuları anlama ve işleme şekilleri, sahip oldukları ön bilgi ve deneyimlere bağlı olabilir. Önceden edinilmiş bilgiler veya deneyim eksikliği, bir konunun anlaşılmasını zorlaştırabilir.

4. İletişim Problemleri: Anlatıcı ve dinleyici arasındaki iletişim eksiklikleri veya uyumsuzluklar, bir konunun anlaşılmasını etkileyebilir. Anlatılanlar açık değilse, dil bariyerleri varsa veya iletişim tarzları uyuşmuyorsa, yanlış anlamalar ortaya çıkabilir.

5. Bilişsel Engeller: Zihinsel yetenekler ve bilişsel işleyiş farklılıkları da bir etken olabilir. Bazı insanlar karmaşık kavramları hızla anlayabilirken, diğerleri daha fazla zaman ve çaba gerektirebilir.

Bu faktörlerin bir kombinasyonu, bazı insanların bir konuyu hemen anlamamalarına veya yanlışlarına devam etmelerine neden olabilir. İletişimde anlaşılabilirlik için sabırlı olmak, farklı öğrenme stillerini ve iletişim yöntemlerini denemek önemlidir.

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close