Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
5

mobil cihazlarda kullanılan 9 noktalı desen şifresi güvenlik sistemindeki toplam olası şifre sayısı kaçtır ve nasıl hesaplanır ?

mobil cihazlarda güvenliği sağlamak amacıyla desen şifresi kullanılır.Bu sistemde alt alta üçerli gruplar halide dizilmiş 9 nokta bulunur kişi bu noktalardan çizgiler çizerek bir desen belirler ve bu desen şifre olarak kaydedilir kişi cihazı açmak için deseni doğru girmelidir desen kaydedilen desen ile eşleşmiyorsa cihaz erişime açılmaz.
34,236 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Metehan Yiğit
düşünür
Kaç kombinasyon oluşturulabilir.
Kaç kombinasyon oluşturulabilir.

Merhaba pattern şifreleme sistemi hakkında bilgi vermek istiyorum. Ayrıca kombinasyon sayısını görsel olarak ekledim.

Günümüz zamanında bile sayı,harf,sembol kombinasyonları ile oluşturulan şifreler hala çoğu insan tarafından tahmin etmesi veya internet tabiriyle "kırması" kolay şifreler olarak oluşturuluyor. Doğum tarihi, isim soyisim, çocuk isimleri gibi kişisel bilgileri barındıran şifreler ise sosyal mühendislik teknikleri ile kolayca elde edilebilecek şifreler. Aslında burada önemli olan desen şifresi ile oluşturulan kombinasyon sayısı değildir. Eğer bu şekilde ele alırsak harf,sayı,sembol kombinasyonları çok daha zor olurdu tabi ki...

Pattern(desen) şifreleme sisteminin en büyük avantajı sosyal mühendislik saldırılarını büyük ölçüde engellemesi sayılabilir.

Tüm Reklamları Kapat

Nokta sayısına göre yapılabilecek kombinasyon sayısı
Nokta sayısına göre yapılabilecek kombinasyon sayısı

Unutmamak gerekir ki güvenlik problemi en az sistemler kadar insanların da problemidir.

Sadece sistemin güvenlik önlemlerine güvenmek açıkça ahmaklık olur. Güvenlik sistemlerinin gelişmesinin en büyük sebeplerinden biri bizzat teknoloji korsanlarının çeşitli teknikler geliştirmesidir.

Yapılabilecek en basit güvenlik önlemleri arasında her platform için farklı şifre kombinasyonları, kişisel bilgileri barındırmayan, büyük küçük harf ve sayı kombinasyonları barındırmak, karmaşık şekiller oluşturmak, düzenli olarak şifreleri güncellemek olabilir.

Android pattern şifreleme sistemi kusursuz olmasa da diğer cihaz şifreleme sistemleri arasında çoğu alanda öne çıkmaktadır.

Sık kullanılan desenler
Sık kullanılan desenler
4,333 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Kaynak1. (2 Ağustos 2020). Alındığı Tarih: 2 Ağustos 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  2. Yazar Yok. Kaynak2. (2 Ağustos 2020). Alındığı Tarih: 2 Ağustos 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  3. Yazar Yok. Kaynak3. (2 Ağustos 2020). Alındığı Tarih: 2 Ağustos 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close