Tabiki de sonsuza kadar sekemez. Öncelikle suda taşın sekmesini açıklamak gerekir. Taşın aslında sekme sebebi kaldırma kuvveti oluşumudur yani dahada açalım. Fark ettiyseniz seken taşlar daha düz yapılı taşlar olmaktadır. Bu taşlar belli bir açı aralığı ile atılırsa eğer taş bir airfoil(uçak kanadı) gibi davranacak ve havada giderken kaldırma kuvveti oluşturacak fakat havada oluşan kaldırma kuvveti yerçekimini yenmesine sebep olamıyor. Taşın alt yüzeyi su ile temas edince havaya kıyasla çok daha yoğun bir akışkanla temas etmiş oluyor ve eğer taşın hızı ve açısı uygun değerdeyse, taşın altında ve üstünde farklı akışkanlardan kaynaklı oluşan büyük kaldırma kuvveti yerçekimini yenmesine sebep oluyor taş bir miktar zıplıyor.
Bu mekanizmada taşın zıplamasını durdurabilecek iki parametre var. Birincisi taşın hızı yavaşlar ve yeteri kadar kaldırma kuvveti oluşamaz. Bu durum hem sürtünmeden kaynaklı olarak hemde taşın farklı yoğunlukta akışkanlar içinde geçiş yapması sevebiyle çarpışma etkisi oluşmasından kaynaklı olarak kinetik enerjisini dolayısıylada hızını yavaşlatacaktır.
İkinci parametere ise taşın lift üretemeyecek bir yapıya gelmesidir. Taşın lift üretebilmesi için ön tarafı hafif kalkık olmalıdır (kambur bir taşta önü kalkık olmadan da taş sekebilir). Eğer bir sebepten dolayı taş lift üretemeyecek kadar pozitif veya negatif yönde eğilirse, hızı yeterli olsa bile taş sekmeyecektir (örneğin taşın ağırlık merkezinin, eğiklil ekseninden farklı noktada olması sebebiyle yerçekiminin taşı lift üretemeyecek noktaya eğmesi).