Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
1

İyi bir üniversitede yazılım öğrenmenin evde tek başına yazılım öğrenmeye göre avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

1,097 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Gülnur A
Gülnur A
28K UP
Okul Öncesi Öğretmeni

Üniversiteler kaynak bakımından size daha çok imkan sağlayabilir. Basit bir örnekle anlatacak olursam sizin ücret ödemek zorunda kalacağınız bir program, eğer üniversitede hocanızın kullanacağı bir programsa ücretsiz erişim sağlayabilirsiniz. Kendi üniversitemden biliyorum, yüksek ücretli bir uygulamayı arkadaşlarım ücretsiz almıştı. Ayrıca edu.tr uzantılı mail adresleriyle öğrenci profili oluşturarak bir çok programı/uygulamayı da ücretsiz alabiliyorsunuz. Ben sık sık office programlarını kullanıyordum, okul mailimde ücretsiz sahip oldum.

Ayrıca iyi bir üniversitede eğitim aldığınızda yaptığınız bir yanlışa hocalarınız tarafından hemen müdahale edilebilir. Ayrıca kaynak olarak kullanaibileceğiniz hocalarınız da olur. Kendi çabanızla bir yere kadar getirdiğiniz seviyeyi üniversite hocalarınızla daha da ileri taşıyabilirsiniz.

Tüm Reklamları Kapat

169 görüntülenme
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Numan Kaya
Boğaziçi Üniversitesi BÖTE 4.Sınıf Öğrencisi

Yazılım öğrenmek için birçok kaynak olduğu artık genel olarak bilinen bir durum. Ancak, bu kaynakları kullanmak için gereken motivasyonu sağlamak ve istikrarlı bir şekillde bu kaynaklardan faydalanarak kendini geliştirmenin zor olduğunu düşünüyorum. Üniversiteside ise arkadaş ortamı, yazılım ile alakalı kulüp etkinlikleri ve derslerde verilen ödevler vs. ile bu motivasyonu sağlayabilir ve yazılım ile sürekli alakadar olmayı başarabilirsin. Kendi başına çalışırken bu istikrarı korumak kolay olmayabilir. Aynı zamanda kod yazarken bazı kısımlar anlaşılmaz gelebilir, sürekli hata alabilirsin ve bu tarz durumlar yazılımdan soğumana yol açabilir. Üniversitede sınıf arkadaşların ile beraber ilerlediğin için onlardan yardım alma imkanın var. Bazı öğrenciler uzun zamandır kod yazan kişiler olabilir veya üst sınıftaki öğrencilerden de destek alabilirsin. Bunlar üniversitenin bana göre avantajlı kısımlarıydı.

Dezavantajlarına gelirsek üniversitede birçok farklı alandan konulara değiniliyor. Bu farklı alanlarda yüzeysel olarak bilgi sahibi olman için faydalı olabilir ama bir alanda derinlemesine kendini geliştirmeni de engellediğini düşünüyorum. Kendi kendine çalışırken sadece veri bilimi veya sadece mobil uygulama vs. gibi alanlarda kendimi geliştireceğim diyerek hedefler koyabilirsin. Belirlediğin alan hakkında internette bulabileceğin yol haritalarından veya Coursera'da yer alan üniversitelerin kurslarından faydalanarak ilerleyebilirsin. Bu kaynaklar büyük çoğunlukla ingilizce. Üniversitede ise hali hazırda bir müfredat bulunduğu için sadece üniversitedeki derslere odaklanıp (bunların bir kısmı yazılım ile alakalı olmayan dersler) bireysel öğrenmeye pek vakit ayırmayabilirsin. Halbuki, yazılımda bireysel araştırma ve kendi kendine öğrenme gibi yeteneklerin çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Tüm Reklamları Kapat

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Notvery Many
Bilgisayar Mühendisi

Dostum sayılı üniversiteler olan ünilerde yazılımın temelini algoritmayı, nesneye yönelik programı çok güzel öğretiyorlar. Ancak coding kısmında öğrenciler zayıf kalıyor. Biraz teoride kaldıkları için. Bu bir yandan iyi çünkü piyasada kaliteli mühendis sayısı çok az coding amelesi gibi :) Ancak çok iyi structure bilip kod yazamamakta problem. Yani eğer ki bu adam coder, developer olmak istiyorsa evden çok rahat öğrenip güzel paralar kazanabilir, hatta ingilizcesi iyi ise freelance iş alıp döviz kazanabilir. Avantajı bu. Sayılı ünilerden mezun olan kardeşler ise, genelde sektörün 2-3 yılında kodlamayı yeni kavrayıp sonra backend mimari, takip liderliği, proje yöneticisi gibi ünvanları çok daha rahat alıyorlar. Bunun avantajı da bu oluyor. Tabi bu söylediğim genel manadadır. Yoksa o ünide okuyupta evde deli gibi kod yazanları da bilirim. Ama çokta şey yapmamak lazım, üniversitedir sosyal ortama da ihtiyaç var :)

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close