Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Mehmet Yılmaz
Mehmet Yılmaz
4,324 UP
Üye 10 Aralık 2020
2

İnternet Ortamındaki Web Tarayıcıları Hakkında Bilgi Verir misiniz?

4,111 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Silinmiş Üye
Silinmiş Üye Dijital Ajans 3 Şubat 2022

En popüler web tarayıcıları şunlardır:

Google Chrome,

Mozilla Firefox,

Tüm Reklamları Kapat

İnternet Explorer,

Opera,

Safari.

Yukarıda listelenen web tarayıcıları farklı versiyonlarda mevcuttur. Bazıları çeşitli işletim sistemlerine sahip mobil cihazlara kurulabilir ve kullanılabilir.

424 görüntülenme
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Mehmet Altınışık
Bilgisayar Teknisyeni 13 Aralık 2020

Ağ tarayıcısı, WWW (internette yayınlanan ve birbirleriyle bağlantılı hiper-metin dokümanından meydana gelen bilgi sistemi) üzerinde bulunan bilgi kaynaklarına erişebilmek için kullanılan yazılımdır. Ağ tarayıcısı genel olarak adres çubuğu, açılış sayfası, yer imleri, ağ geçmişi gibi özellikleri barındırıyor.

Adres çubuğu: Bir internet tarayıcısında ağ site adresini görüntüleme amacını taşır. Web sitesi ya da aranacak terimin girildiği yerdir.

Açılış sayfası: Varsayılan internet sayfasıdır. Daha sonra isteğe bağlı kişiselleştirme yapılabilir.

Tüm Reklamları Kapat

Yer imleri: Sık ziyaret edilen sitelerin ve sayfaların kaydedildiği yerdir.

Ağ geçmişi: Daha önce ziyaret edilen sitelerin ve sayfaların arşivlendiği yerdir.

İsim benzerliği nedeniyle arama motoru ile ağ tarayıcısı birbirleriyle karıştırılabiliyor. Arama motoru ile ağ tarayıcıları arasındaki fark şunlardır:

  1. Arama motoru, internete bağlı sunucularda barındırılan bir ağ uygulamasıdır. Ağ tarayıcısı ise cihaza kurulan bir yazılımdır.
  2. Arama motoru, bilgiyi aramak için kullanılır. Ağ tarayıcısı ise bilgiye ulaşmak ve görüntülemek için.
  3. Arama motoru, aradığımız bilgiye dair sonuç elde etmek amacıyla bütün ağ sayfalarının içeriklerini inceleyip kategorize eder ve kullanıcıların aramasıyla en ilgili olacak şekilde listeler. Ağ tarayıcısı ise arama motorunun bize kategorize edip listelediği ağ sayfalarına ve bilgilere ulaşabilmemizi sağlar. Arama motoru, ağ tarayıcısına göre daha hızlıdır ama ağ tarayıcısı olmadan çalışamaz. Ancak arama motoru olmadan da ağ tarayıcısını kullanabiliriz.

Özetlemek ve örnek vererek anlatmak gerekirse arama motoru bilgiyi bulur, inceler ve sunar. Tarayıcılar ise ağ sitelerinin ve sayfalarının, hatta arama motorlarının bile açılmasını ve görüntülenmesini sağlar.

Tüm Reklamları Kapat

Ağ tarayıcılarının bazıları şöyledir: Internet Explorer (Microsoft Edge oldu), Google Chrome, Mozilla Firefox, Yandex, Safari, Opera, Vivaldi, Camino, Galeon, ...

Arama motorlarının bazıları şöyledir: Google, Bing, Yandex, Yahoo, Ask, Yaani, ...

1,213 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Vikipedi. Web Tarayıcısı - Vikipedi. (13 Aralık 2020). Alındığı Tarih: 13 Aralık 2020. Alındığı Yer: Vikipedi | Arşiv Bağlantısı
  2. içerikle!. Arama Motoru Ile Tarayıcı Arasındaki Fark Nedir?. (27 Ekim 2020). Alındığı Tarih: 13 Aralık 2020. Alındığı Yer: içerikle! | Arşiv Bağlantısı
  3. vargonenBLOG. Web Tarayıcı Nedir? Tarayıcılar Arasındaki Farklar Nelerdir?. (13 Aralık 2020). Alındığı Tarih: 13 Aralık 2020. Alındığı Yer: vargonenBLOG | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close