Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Patron Reis
Üye 16 saat önce 1 Cevap
3

İnsanlar güncel hayatta hâlâ nasıl evrimleşebiliyorlar?

İnsanlar güncel yaşamlarında pek çok hastalık rahatsızlık ve genetik bozukluklarla bile hayatta kalabiliyor hatta bazen tamamen iyleşedebiliyorlar bu şekilde nasıl hâlâ doğal seçilime uğrayıp evrim yaşayabiliyorlar ki mesela bağışıklık sistemi iyi de olsa kötü de olsa o kişi hayatta kalmaya devam edebiliyor
189 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Avc1 _
Avc1 _
108K UP
Bilimsel kaynaklara dayanan simülasyon yazılımcısıyım 6 saat önce

Doğal seçilimi oluşturan faktör sadece iyi genetiğin hayatta kalması değildir. Aynı zamanda en çok sonraki nesle aktarılandır. Günümüzde iyi veya kötü herhangi bir genin sonraki nesle geçmesi artan yaşam koşulları sayesinde arttı. Ancak dişi rollerin üremede seçiciliği hâlâ devam etmektedir.

İşin trajikomik kısmı günümüz kadınlarının erkek seçimi yapması erkeklerin zoruna gitmektedir. Ancak doğada doğal seçilimde kaliteli geni seçen rol dişilerdir. Günümüzde de böyle: bir kadın; uzun boylu erkeği, daha güçlü erkeği veya daha zekisini seçerek ilgili kaliteli geni sonraki nesle aktarmada payı bulunur. Yani bir bakıma kadınlar insanların evrimini sağlar.[1]

Düşünceniz bir bakıma doğru evet, sağlık olanaklarıyla en kötü koşullarda bile her türlü geni hayatta tutabiliyoruz. Bu doğal seçilimde kötü gözükse de hayatımıza renk katmadı değil. Evrim konusunda tabi ki endişelerimiz var ama bu bir son değil. Nitekim iyi kötü her türlü genin fazlaca bulunduğu, nüfusun çok fazla olduğu Hindistan bile yazılım sektöründe en önde gelenlerden. Sahi biyolojik evrimin yanında teknolojik evrimde mümkün.

Tüm Reklamları Kapat

Kısacası, doğal seçilim etkilendi ancak daha son bulmadı. Dişi rollerin etkisi hâlâ mevcut. Evrim endişeniz varsa dahi insan ırkını makineleşmek bekliyor olabilir.

Kaynaklar

  1. N. A. O. S. (US), et al. (2009). Mate Choice And Sexual Selection: What Have We Learned Since Darwin?. In the Light of Evolution: Volume III: Two Centuries of Darwin. | Arşiv Bağlantısı
3
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close