Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Habib Daştan
Habib Daştan
20K UP
Üye 26 Haziran 2020 1 Cevap
3

İnsan Vücudu neden burun eti üretir?Burun eti genetik mi?Nesilden nesile aktarılıyorsa neden aktarılıyor,bence faydasız bir şey neden elenmiyor?

İnsan vücudunda burun ve geniz etinin oluşumu o canlıya sorun olmaktadır ki ben de burun etinden muzdarip birisi olarak bu illetin hiçbir faydasını göremedim tam tersi nefes almamızı zorlaştırıyor ve ağızdan soluyup süzülmemiş havayla içimize daha çok bakteri çekiyoruz. Canlı neden kendisine köstek olacak şeyi üretsin?
484 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Seray Altıntaş
Moleküler biyoloji ve genetik öğrencisi 26 Haziran 2020

Burun eti diğer adı ile konka isimli yapı; burun solunumu esnasında alınan havanın ısıtılarak nemlendirilmesini sağlar. Konkalar, burnun iki tarafında sıklıkla 3’er adet bulunur. Solunum fonksiyonunun düzenlenmesinde aktif rolü vardır. Geniz eti ise üzüm salkımına benzer şekilli ve burun ile boğaz arasına yerleşmiş bir dokudur. Geniz eti, burundan giren bakteri ve virüs cinsi mikropları yakalar ve vücudun mikroplarla savaşmasına yardımcı maddeler olan antikorları üretir.

Alerjisi olan kişilerin burun dokularında bulunan enflamasyon bu dokularda kanlanma, ödem ve hücre artışına sebebiyet vererek; konkanın yumuşak dokusunda büyüme oluşumuna neden olur.

Burun orta bölmesi eğriliği (septum deviasyonu) olan kişilerde de var olan eğriliğin ters tarafında olan burun boşluğu daha geniş olduğu için, bu tarafta olan konka bu genişliğini daraltmak ve solunum dinamiğini korumak için büyüme gösterir. Yine hamile kişilerde de hormonal değişimlere bağlı olarak konkalarda kanlanma ve ödem miktarlarında artışlar gözlemlenebilir.

Tüm Reklamları Kapat

Aslında burun ve geniz eti vücudun savunmasında ve solunumda önemli yer tutar. Büyümeleri genelde alerjik ve dokusal sorunlardan kaynaklanır. Bu hastalıklar genetik olarak size miras kalmış olabilir, bu hastalıkların sonuçlarında da büyümeler görülebilir. Burun eti her insanda bulunan (her doku gibi) bir dokudur. Herkeste anormallik göstermez, alınması gerekmez.

176 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Burun Eti Nedir? Butun Etinin Büyümesinin Nedenleri Nelerdir?. (26 Haziran 2020). Alındığı Tarih: 26 Haziran 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  2. Yazar Yok. Kulak- Burun- Boğaz Hastalıkları. (26 Haziran 2020). Alındığı Tarih: 26 Haziran 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
5
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close