Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Evrimist0O Xy
Evrimist0O Xy
1,990 UP
Üye
2

İlk din nasıl ortaya çıktı?

Bu kadar zekice hazırlanan kitaplar bu kadar büyük bir düzen içinde hazırlanmış bu dinler nasıl başladı.? Bu kadar insan nasıl olduda bu kadar bağlılık gösterdi. Bu dinlerin gerçeklik payı nedir? İlk din nasıl ortaya çıktı?
1,531 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Tehmez Muradov
din ve hurafe

Dinin nasıl ortaya çıktığı konusu oldukça kapsamlı ve çok yönlüdür ve bilim adamları tarafından farklı teoriler geliştirilmiştir. Ancak, genel olarak, insanların ilk dinleri, doğal olayları ve olayları açıklamak, anlamlandırmak ve kontrol etmek için kullandıkları bir inanç sistemi olarak ortaya çıkmıştır.

İlk dinler, insanların doğal afetleri, hayatta kalma zorluklarını ve ölümü anlamak için yaratılmıştır. İnsanlar, doğal afetleri ve ölümü, tanrıların veya güçlerin neden olduğu düşüncesiyle açıklamışlardır. Bu nedenle, insanlar ilk dinleri oluşturarak tanrıların veya güçlerin rahatlatıcı bir şekilde anlamlandırılmasını sağlamışlardır.

Tüm Reklamları Kapat

Ayrıca, ilk dinler, insanların toplumlarının sosyal, ekonomik ve politik hayatını yönetmeleri için de kullanılmıştır. İlk dinler, insanların toplumlarının birçok yönünü yönetmelerine olanak tanırdı.

Bu teoriler ile birlikte, ilk dinin ortaya çıkışının nedenleri konusunda birçok fikir bulunmaktadır. Ancak, genel olarak, insanların doğal olayları, hayatta kalma zorluklarını ve ölümü anlamak için yaratılmış bir inanç sistemi olarak ortaya çıkmıştır.

Dinin ortaya çıkışı konusu tarih, kültür, antropoloji, psikoloji ve diğer faktörler gibi birçok alanı içermektedir ve bilim adamları tarafından yıllardır çeşitli teoriler geliştirilmiştir. Kaynak olarak din tarihi, kültür antropolojisi, din psikolojisi gibi konuları içeren kitaplar ve makaleler incelemenizi öneririm. Örneğin "The Evolution of God" by Robert Wright, "The Origin of the Gods: A Psychological and Anthropological Study of the Divine" by Richard E. Leakey, "The anthropology of religion: An introduction" by Brian Morris gibi kaynakları incelemeniz size bilgi sağlayabilir.

126 görüntülenme

Kaynaklar

  1. R. Wright. (2009). The Evolution Of God. ISBN: 9780316734912. Yayınevi: Little, Brown and Company.
  2. P. Gulley. (2011). The Evolution Of Faith: How God Is Creating A Better Christianity. ISBN: 9780062065278. Yayınevi: HarperLuxe.
  3. R. Aslan. (2011). No God But God: The Origins, Evolution And Future Of Islam. Yayınevi: Random House.
  4. R. A. B. Tzadok. The Evolution Of God: Experiencing The Fractal Sefirot Of The Kabbalah.
  5. L. Wolfe. (2021). Evolution Of God. ISBN: 9781664220607. Yayınevi: WestBow Press.
  6. R. Wright. (2009). The Evolution Of God. ISBN: 9780316053273. Yayınevi: Hachette UK.
  7. . E. Media. (2022). Summary Of Robert Wright's The Evolution Of God. ISBN: 9798822514072. Yayınevi: Everest Media LLC.
  8. G. Allen. (1897). The Evolution Of The Idea Of God.
  9. C. Vassallo. (2021). The Presocratics At Herculaneum. ISBN: 9783110727661. Yayınevi: Walter de Gruyter GmbH & Co KG.
  10. N. Joubert. (2018). Psychology And Psychotherapy In The Perspective Of Christian Anthropology. ISBN: 9781527523005. Yayınevi: Cambridge Scholars Publishing.
  11. J. R. Liddle. (2021). The Oxford Handbook Of Evolutionary Psychology And Religion. ISBN: 9780199397747. Yayınevi: Oxford University Press, USA.
  12. C. A. Brekus. (2011). American Christianities. ISBN: 9780807869147. Yayınevi: Univ of North Carolina Press.
5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close