Kimsenin "Geçmişteki hiçbir kaynak değiştirilmemiştir." dediğini veya buna inandığını sanmıyorum. Problem, hangilerinin değiştirilip hangilerinin değiştirilmediğini tespit edebilecek sağlam, güvenilir, istikrarlı bir yöntem bulabilmekte. Tıpkı Evren'i keşfetmekte kullandığımız gibi, bilimsel yöntemi geçmişe ait kayıtların değiştirilip değiştirilmediğini ve değiştirildiyse ne şekilde, neden ve nasıl değiştirildiğini tespit etmekte kullanabiliriz - ki kullanıyoruz da.
Eğer bütün kaynakların değiştirildiğini iddia ediyorsanız... O zaman öncelikle bu olağanüstü iddianızı ispatlamanız gerek. Ama ispat sunmadan, bir varsayım olarak alacaksanız da, bunun alternatif varsayıma göre (yani çoğu kaynağın değil, bazı kaynakların değiştirildiğini ve bunun çoğu durumda tespit edebilecek araçlarımız var olduğuna yönelik varsayıma göre) neden daha iyi bir varsayım olduğunu ve nasıl daha işlevsel olabileceğini göstermeniz gerek. Mesela o varsayımınız ile, şu anki metodumuzla keşfedemediğimiz bir şeyleri istikrarlı ve güvenilir şekilde keşfedebiliyor musunuz?
Ayrıca sorunuz ile açıklamanız çelişiyor: Sorunuzda "bütün kaynaklar" vurgusu yapıyorsunuz, açıklamanızda ise "kimseye güvenmeyelim demiyorum" diyorsunuz. Eğer iddia ettiğiniz gibi bütün kaynaklar değiştirildiyse, o zaman pratik olarak kimseye güvenmememiz gerekir. Bu, sinisizm dediğimiz aşırı paranoyak bir dünya görüşüne götürür bizi - ki bunun işlevsel bir zihniyet olmadığını biliyoruz.
Üstelik, kaynakların birçoğunun değiştirilip değiştirilmediğini objektif ve tartışmasız bir şekilde bilmenin yolları da var. Çünkü birçok eserin 1. baskısı elimizde yüzlerce kopya halinde bulunuyor (mesela Türlerin Kökeni'nin ilk baskısı 1250 adet bulunuyor). Bunları birbiriyle kıyaslayarak ve kriminal olarak inceleyerek herhangi bir manipülasyon yapılıp yapılmadığı tespit edilebilir. Bu tür bir incelemeyi yüzlerce, kimi durumda binlerce yıllık kaynaklara kadar götürebiliriz. Ama tek bir adet veya çok kısıtlı sayıda olan veya yazarıyla baskısı arasında zamansal fark bulunan durumlarda tabii ki belirsizlik artar, bunun da zaten bilincindeyiz ve analizlerimizi bunu gözeterek yapıyoruz.
Bağlam bağlantısı olarak "bilim tarihi"ni koyduğunuz için bu açıdan yorumladım. Yoksa burada anlattıklarım, bilime "alternatif yöntemler" ileri süren her öneri için geçerli.