Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Meryem Nur Çam
Meryem Nur Çam
1,240 UP
Üye 11 Temmuz 2023 1 Cevap
1

Fantastik kitabımda konunun geçmiş olduğu gezegeni bu şekilde tasarladım ama hatalarım konusunda beni uyarabilir misiniz? Düzeltmem gerekenler neler?

İkili güneş sistemi olarak adlandırdım. Galamfamir andra basra ve canra yildızlarının etrafında 12 yılda dönuyor Agrar buz güneşi ise gezegenlerin etrafında 1 yılda dönüyor Gece ve gündüz 21 + 21 = 42 saat 1 yıl 652 gün
262 görüntülenme
Fantastik kitabımda konunun geçmiş olduğu gezegeni bu şekilde tasarladım ama hatalarım konusunda beni uyarabilir misiniz? Düzeltmem gerekenler neler?
Fantastik kitabımda konunun geçmiş olduğu gezegeni bu şekilde tasarladım ama hatalarım konusunda beni uyarabilir misiniz? Düzeltmem gerekenler neler?
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Mn Doctor
Mn Doctor
69K UP
Üye 11 Temmuz 2023

Öncelikle burada bazı hatalardan bahs etmek istiyorum.

1)Basra ve Canra her ikisi de Andra'nın etrafında dönmek zorunda. Resimde sanki Basra ve Canra'nın Andra etrafında dönmediğini belirtmek istemişsin ve ya çizmeyi unutmuş da ola bilirsin. Ama onlar mutlaka Andra'nın çekim kuvvetine kapılmalıydı. Eğer üçü de aynı kütledeyse bunda sorun yok, ama bu zaman da diğer gezegenlerin yörüngesinde problem ola bilir. Buna göre de en iyisi Andra'nı en büyük gezegen( güneş ve s.) gibi düşünmek ve Basra ve Canra'nı da Andra'nın etrafında dönüyor diye belirtmek.

2)Agrar 3 küçük gezegenin etrafında böyle dönemez. Agrar Andra'ya yaklaşdığında onun çekim kuvvetinden etkilenib yörüngeden fırlaya bilir.

Tüm Reklamları Kapat

3) Agrara buz GÜNEŞİ yazmışsın. Buzdan bir gezegen( güneş) olursa o etrafa çok işık saçmaz. Bunun için Agrara buz güneşi değil, buz gezegeni demek daha doğru olur. Ama kitap fantastik kitap olacağı için bu o kadar da sorun olmaz. Yani buz güneşi de yaza bilirsin. Bu senin kararın.

4)Yazında 21+21=42 saat. 1yıl=652 gün yazmışsın. Burda bir şey unutmayalım her gezegenin yılı farklı gün, her günü ise farklı saat olur. Yani bu şablonu her gezegen için kullanmak olmaz. Resimde bazı saatlar yazılı ama onları okuyamadığım için bir şeyi burdan belirtmek isterim. Gezegenin kendi etrafında dönme süresinde sorun yok. İstediğin gibi süre koya bilirsin( ama gezegen kendi etrafında ne kadar az sürede dönerse, bu onun kendi etrafında daha hızlı döndüğüne işaret eder. Ve gezegen kendi etrafında ne kadar hızlı dönerse onun atmosferin de güçlü fırtınaların olma olasılığı çok fazla olur. Lütfen bunu da dikkate alalım). Ama gezgenin güneş(Andra) etrafında dönme süresine dikkat etmen lazım. Gezegen güneşden ne kadar uzaksa o güneş etrafında çok daha fazla yıla döner. Belki de bunları dikkate almışsındır. Ama yukarıda söylediğim gibi resmi iyi göremediğim için bunu tam olarak anlayamadım.

Benim gördüğüm hatalar bunlardı. Şimdi 1 ve 2 ci hataları düzeltmek için bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Tavsiyem şu:

Basra,Canra, Agrar Andra etrafında dönsün. Diğer 3 gezegense Agrarın uyduları(küçük gezegenler olsun). Böylece çok daha iyi olur.

Tüm Reklamları Kapat

Ama yine de karar senin. Kitap fantastik türde olacağı için mutlaka fizik kurallarına uymak zorunda değilsin. Tamamen hayal gücüne odaklı bir kitap da yaza bilirsin. Bunlar hepsi senin kararın.

Ve sonda:

Kitap için geçen günden bu tarafa böyle çalışman beni çok mutlu etdi. Umarım devamı da gelir. Kitapı geliştirmek için ben de elimden geleni yapmağa hazırım.

Dip not: Yazı çok uzun olduğu için mutlaka yazım hataları olucaktır. Eğer yazımda hatalar varsa, çok özür dilerim.

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close