Soru net zaten daha fazla açıklamaya gerek olmadığını düşünüyorum?
Yukarıdaki cevaba ek olarak ;
Tüm deniz suyu tuzludur, ancak tuzluluğun dünyanın okyanuslarında bir bölgeden diğerine değişir. Sadece bu değil, aynı zamanda buharlaşma ve yağıştaki değişiklikler, okyanus akıntıları, eriyen buzlar ve nehirlerden veya akarsulardan gelen tatlı su akışı, deniz yüzeyindeki tuzluluk modellerini etkileyerek bazı bölgeleri daha tuzlu ve diğer bölgeleri zamanla daha taze hale getirebilir.
Ve yine bu değişim direkt tüm denizlere aynı anda yansıyamayacağından tam homojenize bir su oluşmaz.
merhabalar Sercan Akçelik
sorunun cevabı gayet basit = ekvatora yaklaştıkça sıcaklık artacağından buharlaşma artar, bu yüzden ekvatorda Tuzluluk fazla kutuplara gidince azalır. Farklı tuzluluk oranları olmasının sebebi, devasa su kütlelerinin hemen birbirine karışamıyor olması. Aynı denizde bile farklı yerlerinde aynı orana sahip değildir.
suların birbirine karışmasını sende deniyebilirsin. 2 bardak suda farklı tuz oranları ile karıştırmayı dene. SULAR HERYERDE HER ZAMAN KARIŞIR!
bir maddenin bir başka madde ile karışmasının sebebi kimyasal olarak, aynı yapıda olmaları. polar polarla, apolar apolarla karışır. yani karışmak için yoğunluk değil aynı kimyasal yapı olması gerekir. zeytin yağı apolar yapıdır, su polar bir yapıdır. yani bu ikisinin bile karışmama sebebi yoğunluk farkı değil, kimyasal yapılarından dolayı.
büyük ihtimal Arap dinindeki birkaç bilim dışı şey okudun ve ayet bükücüler de aklını karıştırdı. sana tavsiyem bilimsel konularda gerçek profosorleri dinlemen, konunun proflarını takip etmen, hayatı boyunca kuranı kerim dışında başka bir kitap okumamış kişileri değil.