Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
İbrahim .
Üye
0

Coğrafya-Jeoloji kitap önerisi alabilir miyim?

Mutlaka okunması gereken coğrafya-jeoloji konulu bir eser tavsiyesi? İlk 44 Dakikayı izledim dayanamadım -linkini bıraktım- imkanım olsa Celal Hocam Bana Bir Kitap ismi söyleyin okuyayım temelden diyeceğim ama yapamayacağım için buradayım
4,350 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Fatma Gör
Fatma Gör
1,204 UP
coğrafya bölümü mezunu

1. Sırrı Erinç: "Jeomorfoloji I" (Der Yayınları)

Türkiye, kurak ve nemli bölgeler arasındaki coğrafi konumu, bu konuda jeolojik devirlerin en kısası fakat kanımca morfolojik bakımdan en etkilisi olan Pleistosen'de meydana gelen iklim değişiklikleri dolayısıyla uğradığı klimatik kuşak kaymaları, östatik seviye değişikliği, büyük bir kısmı Pleistosen'de oluşmuş çok çeşitli volkanik şekilleri ve düşey doğrultudaki binlerce metreyi geçen büyük seviye farkları nedeniyle gerçekten çok değişik ve çeşitli morfojenetik bölgelerin özelliklerini taşıyan bir mozaik oluşturur. Jeomofoloji I, bu konuları kapsaması nedeniyle öğretim bakımından gerekli bilgiyi vererek yararlı olmak düşüncesiyle hazırlanmıştır.

Tüm Reklamları Kapat

(Tanıtım Bülteninden)

2. Sırrı Erinç: "Jeomorfoloji II" (Der Yayınları)

Tüm Reklamları Kapat

Türkiye, kurak ve nemli bölgeler arasındaki coğrafi konumu, bu konuda jeolojik devirlerin en kısası fakat kanımca morfolojik bakımdan en etkilisi olan Pleistosen''de meydana gelen iklim değişiklikleri dolayısıyla uğradığı klimatik kuşak kaymaları, östatik seviye değişikliği, büyük bir kısmı Pleistosen'de oluşmuş çok çeşitli volkanik şekilleri ve düşey doğrultudaki binlerce metreyi geçen büyük seviye farkları nedeniyle gerçekten çok değişik ve çeşitli morfojenetik bölgelerin özelliklerini taşıyan bir mozaik oluşturur. Jeomorfoloji II, bu konuları kapsaması nedeniyle öğretim bakımından gerekli bilgiyi vererek yararlı olmak düşüncesiyle hazırlanmıştır.

(Tanıtım Bülteninden)

3. M. Yıldız Hoşgören: "Jeomorfoloji Terimleri Sözlüğü" (Çantay Kitabevi)

Jeomorfoloji Terimleri Sözlüğü'nde, terim ve sözcüklerin, dilbilgisi bakımından dahil oldukları sözcük çeşidi gruplarına (isim, fiil, sıfat, zamir gibi) ve etimolojik çözümlemelerine yer verilmedi; onların sadece açıklamaları yapıldı. Ve bu yapılırken, mümkün olduğunca yalın, anlaşılır bir dil kullanılmaya özen gösterildi.

(Tanıtım Bülteninden)

4. İhsan Ketin: "Genel Jeoloji: Yerbilimlerine Giriş" (İTÜ Vakfı Yayınları)

Jeoloji geniş anlamı ile yerkürenin Güneş sistemi içindeki durumundan, onun fiziksel özelliği ve kimyasal bileşiminden, iç ve dış kuvvetler etkisi ile uğradığı değişikliklerde, beş milyar senelik süre içindeki oluşum ve gelişiminden, canlıların ilk yaradılışlarından günümüze kadar geçirmiş oldukları evrimlerinden söz eden tarihsel bir doğal bilimdir ve diğer doğal bilimler olan fizik, kimya ve biyoloji ile sıkı bağlantısı vardır. "Genel Jeoloji Yerbilimlerine Giriş" adlı bu eserde bu tanıma uygun olarak Güneş sistemi ve evren, Yeryuvarının genel özellikleri, Yerkabuğunu oluşturan maddeler: Mineraller ve Kayaçlar, Tabakalı Kayaçların Özelliği, Yaşı ve Yapısı, Litosferdeki Hareketler gibi konu başlıklarını ve bunların ayrıntılı içeriklerini ele alan temel bir kaynak özelliğine sahiptir. Eserde ele alınan konular, Prof. Dr. İhsan Ketin'in kendi çalışmalarının yanı sıra yerli ve yabancı kaynaklardan alınan çok sayıda şekil, resim ve tablolarla desteklenmiş ve zenginleştirilmiştir.

5. Yusuf Tatar: "Genel Jeoloji I (Dış Dinamik Jeoloji)"

Not: Coğrafya ya da jeoloji alanında herhangi bir eğitiminiz ya da ön okumanız yoksa Prof. Dr. Sırrı Erinç’in Jeomorfoloji I ve Jeomorfoloji II kitapları ile başlamanızı tavsiye ederim.

1,191 görüntülenme
11
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close