Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Nisa Ağdık
Üye 31 Ekim 2023 1 Cevap
2

Ciğerlerinin üçte ikisini kullanamayan üçte biri sönmüş olan bir KOAH hastası nasıl 9 ay boyunca rahatça hayatta kalabilir?

297 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Cengiz Atabey
Anestezi Teknikeri 1 Şubat 2024

Yaşam kalitesi için doğrudan bir süre vermek imkansızdır. Fakat koah hastaları kendilerine reçete edilen ilaçları uzun süredir kullandıkları için Ventolin-Pulmicort gibi ilaçların herhangi bir etkisi olmayacaktır. Uygun bir bakımda rutin ve gerekliliklere göre "Teofilin-Deksametazon-Metilprednisolon "gibi ilaçların kontrollü bir dozda kullanılması Koah ataklarının alevlenmesini baskılayacak ve bu alevlenmeler oluştuğunda kısa süre içerisinde rahatlatabilir. "Deksametazon-Metilprednisolon" gibi ilaçlar kortikosteroid grubuna dahildir kısaca atakları baskılayarak ve akciğerleri daha iyi çalışmaya zorlayacaktır. Ancak bu iki ilaç bağışıklık sistemini de hıza baskılayacaktır. Hasta enfeksiyonlara karşı daha savunmasız hale gelebilir, bu nedenle yaklaşırken ve sarılırken elinizi ve yüzünüzü en az birkaç dakika sabun ile yıkamanızı tavsiye ederim. Anestezi konsültasyonu alıp "Bronkoskopik Balon Tedavisi" şansını da denemenizi tavsiye edebilirim. Operasyon için engel görülmez ise eğer akciğer dokusuna yapışmış olan sekresyonları uzaklaştırmak daha iyi bir akciğer kapasitesine sahip olunmasını sağlayabilir. Yüksek miktarda akciğer tahribatı kandaki oksijen miktarını azaltacağı için bilinç bulanıkları yaşanması muhtemeldir. Eğer hastanız bilinç bulanıklığına sahipse doğrudan bir hekim ile görüşmenizi şiddetle tavsiye ederim. Rutin bakımda yukarıda isimleri geçen 3 ilaç dışında aktif oksijen tedavisi de elzemdir. [1][1]

2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close