Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Emre Aydın
Üye 8 Ocak 2020
1

C++, JAVA, HTML5 gibi dilleri nasıl öğrenebilirim. Eğer öğrenebilirsem hangi alanlarda kullanabilirim?

1,532 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
5 Cevap
Ömer Deveci
Ömer Deveci
22K UP
Yazılımcı 14 Ocak 2020

Belirli bir altyapın varsa c++ için 1. kaynaktaki siteyi önerebilirim. bunun dışında çoğu programlama dili için w3schools güzel anlatımlar sunuyor. tabi ikisi de ingilizce. ama tabi ki bunları öğrenirken ezbere değil, kullandığın dil bilgisayarın neresinde nasıl etki ediyor bunları da zamanla öğrenmen lazım.

Özel ders veren biri olarak programlama öğrenme sıralamasının c->java->c++ olması gerektiğini düşünüyorum.

Tüm Reklamları Kapat

101 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Learn Cpp. (14 Ocak 2020). Alındığı Tarih: 14 Ocak 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  2. Yazar Yok. W3Schools . (14 Ocak 2020). Alındığı Tarih: 14 Ocak 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Alperen Er
Alperen Er
23K UP
Programlama Öğrencisi 9 Ocak 2020

Öncelikle bu sorunun tek bir cevabı olmadığını anlamanı istiyorum, yazılım dünyası o kadar geniş ki senin sorduğun soruya çok çeşitli cevaplar verilebilir ama ne kadar doğru olur bilemem. Yazılım dünyasının bu kadar geniş olması sebebiyle de doğal olarak insanlar farklı uzmanlıklar üzerinde çalışır; Network, back-end, front-end, gömülü sistemler ve bir çoğu... Yazdığın 3 şey de birbirinden farklı şeyler, en azından html diğer ikisinden çok daha farklı c++ öğrenip her şeyi yapabilirsin ama bu cevap ne kadar doğru olur bilmiyorum çünkü bir sürü değişken mevcut bu soruyu cevaplarken. C++'ın kullanılamayacak bir alanı yok ama bu daha çok tekerleği yeniden keşfetmeye benziyor günümüzde teknolojiler o kadar gelişti ki bir probleme ve çözüme yönelik onlarca farklı framework ve programlama dili mevcut. Yani bir dil ile neler yapabileceğini söylemek çok da doğru değil, daha doğrusu bir alan üzerinde güncel olarak hangi diller, framework ve kütüphaneler kullanılıyor bunu araştırıp sorgulamak daha doğru. Giriş yapmak için gereken şey ise bütün dilleri öğrenmektense tek bir dile odaklanıp o dili öğrenmeyi çabalamak. Bunu şu şekilde de düşünebilirsin İngilizce, Fransızca, Rusça, Çince öğrensem neler yapabilirim ne kadar yararlı olur? Her birinin kendince bir faydası olacaktır elbette ama hepsini aynı anda öğrenebilir misin ? veya hedefinde Rusya'da yaşamak istiyorsun peki Çince öğrenmek buna fayda sağlayacak mıdır ? Programlama öğrenirken hangi dili öğrendiğin çok da önemli değil ama hangi alana odaklanmak istediğin önemli o yüzden seçimi yapmadan önce yazılım alanları için öncelikle daha fazla araştırma yapmanı ve genel bilgi sahibi olmanın öneririm. Daha sonra istediğin alanda kullanılan popüler bir dilden başlar ona yoğunlaşırsın dilden dile de atlamamanı şiddetle tavsiye ederim, seçtiğin bir dilde uzmanlaşmak diğer dillere geçişinde kolaylık sağlıyor dolayısıyla zaman geçtikçe kullanılan teknoloji geçerliliğini yitirdikçe sende yeni şeylerle sürekli güncelleniyorsun, bu şekilde devamı kendiliğinden gelecektir.

Benim zamanım bol daha profesyonel yaklaşmak istiyorum diyorsan, direk C dilinden başlayıp algoritmayı daha iyi oturtmayı programlamanın mantığını daha derinden anlamaya çalışabilirsin. Bol pratik, bol çalışma ve araştırma ile uzun süreli bir eğitim olacaktır.

Öğrenmek için kaynaktan bol şey yok ancak bir ders tavsiyesi istersen de Engin Demiroğ'nun udemy'de 45 saatlik c# Kursunu tavsiye ederim, başlangıç için çok güzel bir eğitim seti.

Tüm Reklamları Kapat

Ben de öğrenen bir öğrenci olduğumdan hatalarım var ise affola.

943 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
7
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Yunus Emre Ocak
Öğrenci 9 Ocak 2020

Bu konuda acemi olduğunu düşünerek şöyle cevaplayabilirim. "Hangi yabancı dili öğrenmeliyim?" sorusuna çok benzer. Çünkü bu hangi ülkeye gittiğine bağlı olarak değişir.

Sen yolunu hangi alanda çizeceğini belirlemen gerekiyor. İşletim sistemi mi, web tasarım mı, masaüstü programlama mı, yapay zeka mı? Bu alanlar da kendi içinde ayrılıyor.

Hangi yönde ilerlemen gerektiğine karar vermek için youtube'da birçok kaynak var. Popüler dillerin ne alanda kullanıldığını öğrenip başlangıcını atabilirsin.

Tüm Reklamları Kapat

Eğer baştaki "Hangi yabancı dili öğrenmeliyim?" sorusuna dönersek kafamızın bir kenarında "İngilizce" dili olduğunu görebiliriz.

Bu yazılım dillerdeki popüler diller gibidir. Bunlara; java, javascript, python, c++, html5 gibi örnekler verebiliriz. Her birinin alanı farklı ve kendi alanlarının en iyilerinden.

Söylediğin diller pek başlangıç için tavsiye edebileceğim dillerden değil. Örneğin ben hep python'u başlangıç için öneririm. Hem kolay kullanımı hem de genişliği sayesinde. Ama şunu söyleyebilirim ki yabancı dilin iyiyse bu diller hakkında youtube'da muhteşem kaynaklar var. Ayrıca tüm öğrencilerin favorisi udemy'e uğramayı, kurslar almayı da unutma.

239 görüntülenme
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Burak Hurata
Burak Hurata
1,390 UP
Yazılım Geliştirici 10 Ocak 2020

Çok kısa bir cevap istiyorsan. Tek bir yöntemi olduğunu düşünüyorum. Hangi alanda birşeyler yapmak istediğini belirle (mobil,web vs) ardından uygun dili seç ve başlangıç projesi belirle ve yazmaya başla.

157 görüntülenme
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Gökşah Taşyürek
Freelancer 11 Ocak 2020

Kısaca cevap vermek isterim. C++ oyun geliştirmek için çok yaygın kullanılan bir dildir. C++ CLR ya da JVM gibi yapılar kullanmaz. Yani yazılan kodlar direkt olarak makine diline çevrilir. Windows Forms uygulamaları için bu kadar yaygın kullanılmaz. C# tercih edilir.

Html5 bir metin işaretleme dilidir. Bir programlama dili değildir. Web tasarımı için kullanılır. Html5 ile native olmayan hybrit mobil uygulamalar geliştirebilirsiniz. Bu çok yaygın bir kullanım alanıdır.

Java OOP bir dilidir. Çok güçlü bir programlama dilidir. Java ile Android Studio'da native mobil uygulamalar geliştirebilirsiniz.

Tüm Reklamları Kapat

Hangisini tavsiye ederim?

Hepsi ayrı ayrı şeyler. Ama ben Java'yı tavsiye ederim. Mobil uygulama geliştirilmesi açısından.

130 görüntülenme
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Bu soru yeni cevap alımına kapatılmıştır. Tekrar açılana kadar lütfen diğer soruları ziyaret ediniz.
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close