Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Ece Müker
Ece Müker
291K UP
Üye
0

Bulut bilişim teknolojisi nedir ve nasıl kullanılır?

Bulut bilişim avantajları ve dezavantajları nelerdir?
191 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Metehan Şentürk
Yazılım alanında çalışmalar yaptım.

Bulut bilişim teknolojisi, internet üzerinden sunulan bir hizmettir ve işletmelerin, kurumların ve bireylerin bilgi işlem ihtiyaçlarını çevrimiçi olarak karşılamalarına olanak tanır. Bu teknoloji, veri depolama, uygulama geliştirme, veri işleme ve ağ hizmetleri gibi birçok hizmet sunar. Bulut bilişim, çeşitli hizmet modelleri kullanarak sunulur. Bunlar, yazılımın hizmet olarak sunulması (SaaS), platformun hizmet olarak sunulması (PaaS) ve altyapının hizmet olarak sunulması (IaaS) olarak adlandırılır. SaaS, kullanıcıların bir uygulamayı çevrimiçi olarak kullanmasını sağlar, örneğin Google Drive veya Dropbox gibi veri depolama ve paylaşım hizmetleri. PaaS, uygulama geliştirme için bir platform sağlar, örneğin Microsoft Azure veya Amazon Web Services (AWS) gibi platformlar. IaaS, kullanıcılara sanal sunucular, depolama ve ağ hizmetleri sağlar. Bulut bilişim teknolojisi, birçok avantaj sağlar. İşletmeler, altyapı, yazılım ve güncelleme masraflarını azaltır, çeviklik ve esnekliği arttırır ve iş süreçlerini iyileştirir. Ayrıca, işletmelerin ihtiyacına göre kaynakları ölçeklendirebilir ve sınırsız depolama alanı sağlar. Bulut bilişim, kullanıcıların herhangi bir zamanda herhangi bir yerden erişebilmesini sağlar. Ancak, bulut bilişim teknolojisinin dezavantajları da vardır. Bu teknoloji, internet bağlantısına bağımlıdır ve bağlantı sorunları yaşanabilir. Ayrıca, kullanıcıların verilerine erişimi olan üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarına güvenmek gerekebilir. Bu durumda veri güvenliği riskleri oluşabilir. Bulut bilişim ayrıca, özellikle gizlilik ve güvenlik konusunda hassas olan sektörler için uygun olmayabilir.

0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close