Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
0

Dünyamıza roket bağlayıp başka bir sisteme gitmek mümkün mü?

Bu yakınlarda "The Wandering Earth" isimli bir film izledim. Filmde Dünyanın belirli bir tarafına 10 binden fazla roket yerleştirilmişdi ve güneş sisteminden uzaklaşıyorlardı. Çünki Güneş giderek büyüyordu. Gerçekten böyle birşey yapılabiıirmi? Dünyamıza roket bağlayıp başka bir sisteme gitmek mümnmü?
157 görüntülenme
Dünyamıza roket bağlayıp başka bir sisteme gitmek mümkün mü?
Dünyamıza roket bağlayıp başka bir sisteme gitmek mümkün mü?
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Ögetay Kayalı
Astrofizikçi

Teorik olarak Dünya'yı yeterince "ittirirseniz" elbette yörüngesi değişecektir. Fakat Dünya muazzam büyük bir kütle ve onu kullanarak yaptığımız roketler, onun çok ufak bir kütlesine karşılık geliyor.

Pratik olarak, roketle ittirmeye çalışmak imkansız denebilecek ve pek de akılcı olmayan bir durum. Dünya'yı ittirebilecek kuvvete sahip roketler takımının ortaya çıkardığı gaz ve ısı, muhtemelen ekosistemi sona erdirmeye yetecek bir felaket zincirini başlatırdı.

Tüm Reklamları Kapat

Tabii bunları oturup hesaplamak gerek, lakin bu tür şeylerin pratikte pek iyi yöntemler olmadığını anlamak için alim olmaya gerek yok. Yaklaşık 6x10^24 kg'lık bir kütleyi hareket ettirmek o kadar kolay değil.

Buna benzer bir hesaplama BilimFili'nde var: https://bilimfili.com/dunyadaki-herkes-ayni-anda-sicrarsa-ne-olur

0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Mehmet Emin Zordağlar
Bir Fikre Sahip

Sanki böyle bir şeyi bende gördüm, neyse. Evrim Ağacı'nın son yayınladığı "Ay, Dünya, Güneş Ve Bütün Gök Cisimleri Neden Dönüyor?" adlı videoda da belirttiği gibi bir şeyin kendi etrafında dönmesi için merkez dışında bir yere çarpması gerekir. Eğer gerçek manada "Aşırı" güçlü bir roket/roket grubu ile dünyanın merkezine doğru yerleştirirsek ve dünyanın diğer noktasına da bunun tersi olacak şekilde (yani uzaya doğru) yerleştirirsek, muhtemelen dünyayı yörüngesinden edebiliriz. Eğer bu roketleri daha yatay şekilde yerleştirirsek, bu sefer dünyanın dönüş hızına etki etmiş oluruz.

0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close